Paylaş
Orucun Tibbi Yönden Faydaları Nelerdir?
BildirQuestion
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Oruç Ve Tıp
SORU: Tıbbî yönden orucun faydası nedir?
CEVAP: Orucurı sıhhat ve tıp yönünden faydalarından söz edenler sadece din adamları değildir. Doktorlar ve tıp uzmanları orucun sağlık ve tıp yönünden yararlarını geniş bir şekilde anlatmaktadırlar. Doktorlar pek çok hastalık için tedavi yolu olarak oruç tavsiye etmektedir. Onların bu tavsiyedeki çıkış noktası şu hikmetli sözdür: “Mide hastalık yuvası, pehriz ise ilaçların başıdır.”
Mideyi aç bırakmanın faydası ile ilgili pek çok hadisten söz edilmektedir. Bunlardan bazılarının gerçekten hadis olduğu sabit değilse de şurası kesindir ki mide ve bağırsakları hafif tutmak çok önemlidir. O derecede ki pek çok rahatsızlıkta koruyucu olarak bu husus neredeyse bir zorunluluk olmaktadır.
Orucun sağlık yönünden yararlarını bundan önceki sorunun cevabını verirken geniş bir şekilde anlattık.
Answers ( 2 )
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Ramazan ayında hem ruhen hem bedenen faydalarını saymakla bitmez oruç tutmak kalbi yumuşatır şeytanın kalbe verdiği vesveseler yok eder en önemlisi nefsini ayaklar altına alır günahları terk eder şu anlama geliyor ki kalpte temiz olunca bütün bedeni sağlıklı olur oruç tutan kişnin adeta vücudunu yenileniyor.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Oruç Rabbimiz (cc)’un bizlere emridir. Aynı zamanda oruç bizler için faydalı bir ibadettir. Bu faydası hem bedenimiz içindir hem de ruhumuz içindir. Bedenimiz için faydalıdır; 11 ay boyunca midemiz adeta ambar görevi görmektedir. Oruç tutarken ise midemiz rahatlamış ve bir çok mide rahatsızlığından kurtulmuş oluruz. Oruç bizlere aynı zamanda sabrı öğretmektedir. Gözümüzün önünde türlü türlü yemekler, çeşit çeşit içecekler var ve biz akşam vaktine kadar sabredip ne yemek yiyoruz ne de içeceklere dokunuyoruz.
Şunu da söylemek gerekmektedir: Bizler orucu, ne tıbbi faydası var diye ne de ruhumuza yararı var diye tutmuyoruz; sadece Allah emretmiş diye tutuyoruz.