Yorgunluktan oturarak kıldığım namaz kabul olur mu?

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Oturarak kıldığım namazlar kabul olur mu?

Yorgunluktan oturarak kildigim namaz kabul olur mu

Hocam selam olsun ben namazımı oturarak kılıyorum bacağım sağlam bir engelim yok ama yorgun oluyorum bazen oturduğum yerden kılmam sorun olur mu günah mıdır?

 

BENZER KONULAR:

Answers ( 1 )

    0
    2021-07-18T10:27:42+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Farz namazları herhangi bir sebep olmadan (yorgunluk bu sebepler arasında değildir) kılınması caiz değildir. Çünkü kıyam (yani namazda iken ayakta beklemek) namazın şartlarındandır. Sebepsiz bir şekilde oturarak namaz kılan bir insanın namazı fasit (geçersiz) olur.

  1. komutan
    0
    2023-06-23T13:59:42+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslam dininde namazın farzlarının yerine getirilmesi için belli bir duruş ve hareketlerin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu duruş ve hareketlerin düzgün bir şekilde yerine getirilmesi, namazın kabul edilmesi için önemlidir. Ancak bazı durumlarda yorgunluk veya sağlık sorunları gibi sebeplerle oturarak namaz kılmak gerekebilir.

    Eğer yorgunluktan dolayı namazı oturarak kılmak zorunda kalıyorsanız, bu durumda yapabileceğiniz en iyi şekilde namazınızı yerine getirmeye çalışmanız önemlidir. İslam dininde, kişinin elinden gelenin en iyisini yapması ve imkanlar dahilinde ibadetlerini gerçekleştirmesi teşvik edilmektedir. Yorgun olduğunuzda veya sağlık sorunları nedeniyle namazı oturarak kıldığınızda, bu durumu Allah’a açıklayabilir ve niyetinizi doğru bir şekilde yaparak namazınızı kılabilirsiniz.

    Ancak, oturarak kıldığınız namazlarda dikkat etmeniz gereken noktalar da vardır. Oturarak kılarken vücudunuzun sükunet içinde olması, gereken duaları ve zikirleri yapmanız, Rabb’in huzurunda olduğunuz bilinciyle hareket etmeniz önemlidir.

    Bu konuda daha spesifik bir yönlendirme için bir din görevlisine veya ilim ehline danışmanız önerilir. Onlar size daha uygun bir rehberlik sağlayabilir ve durumunuzu daha iyi değerlendirebilirler.

    En iyi cevap

Cevapla