Para karşılığı show yapmak zina mıdır

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Geçmiş günahlarım

Para karsiligi show yapmak zina midir

Öncelikle selamun aleykum. Ben 10 yaşında namazı öğrendim. Daha sonraki yıllarda namaz kılmaya başladım. 16 yaşıma kadar bu böyle sürdü. Daha sonra okullar kapandı karantinada belirli sitelere girdim. Utanarak söylüyorum ki para karşılığı soyunma show yaptım.(Allah affetsin) Bundan dolayı çok pişman oldum. Zaten para kazanmadım. Ama çok pişmanım. Namazımı bırakmıştım tekrar başladım. Namaz kılarken kalbimde soğukluk hissediyorum. Tövbe ettim ediyorum. Napmaliyim

Cevap:
Tövbe sözlükte “pişmanlık, dönme, nedâmet” anlamına gelen tevbe, İslâmî bir kavram olarak, kulun işlediği kötülük ve günahlara pişman olup, onları terkederek Allah’a yönelmesi, emirlerine uymak ve yasaklarından kaçınmak suretiyle Allah’a sığınarak bağışlanmasını dilemesi demektir. Tevbe, kula nispet edilince, arızî olan günah halini bırakıp aslî olan salâh haline dönmek; Allah’a nispet edilince de tâli olan gazab bakışından, aslî olan rahmet bakışına dönmek anlamına gelir. Günahlardan dolayı tevbe etmek farzdır. Kur’ân’da tevbe ve türevleri seksen altı defa geçmektedir. Tevbe, Hz. Âdem’le başlar ve kulluğun bir göstergesidir. Bir âyette tevbenin nasûh olması istenmiştir (Tahrîm, 88/8). Nasûh tevbe ise samimi, ciddi ve günaha bir daha dönmemek üzere yapılan tevbedir. Hz. Peygamber de her konuda olduğu gibi tevbe konusunda da ümmetine örneklik etmiş, hem de müminleri tevbe etmeye davet etmiştir (Buhârî, Deavat, 4; Müslim, Tevbe, 1, 78). Küfürden îmâna dönmek kâfirlerin, kötülüklerden iyiliklere dönmek fâsıkların, kötü huylardan iyi ahlâka dönmek ebrârın (iyilerin), mâsivâdan Hakk’a dönmek nebi ve velilerin tevbesidir. Tevbenin bir kısım şartları vardır. Günaha pişmanlık duymak, günahı derhal terk etmek ve bir daha eski hâle dönmemeye azmetmek. Tevbenin rükünleri ise, farzların yerine getirilmesi, borçların ödenmesi, helâl lokma yenilmesidir. Tevbe edene tâib, tevbekâr denir. İnsanı yeniden hayata bağlayan, ona ümit ve yaşama isteği veren, onu Allah’a yöneltip inanç ve îmânını kuvvetlendiren, doğru ve dürüst davranmasını sağlayan, herkesin hakkını gözeten ve kendi hakkına razı olan bir kişi haline gelmesine vesile olan tevbenin insan hayatındaki rolü büyüktür. Bir daha böyle bir günah işlememek üzere Allah’a samimi bir tövbe ediniz. İnşallah bu sıkıntınız geçecektir.

Benzer Konular:

Answers ( 2 )

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    aleykümselam ,dinimizce  zina haramdır, zina 6 çeşittir:

    1) Gözün zinası bakmatır

    2)ayak zinası günaha  gitmektir

    3)dilin zinası konuşmaktır

    4) kulağın zinası dinlemektir

    5)elin zinası tumak

    6) kalbin zinası istemektir(heves etmektir)

    zina ilgili kuranı kerimde şöyle buyrulmaktadır:

    İsra Suresi,32. ayet “Zinaya yaklaşmayın. Zira zina yapmak, bir hayasızlık olup çok kötü bir yoldur. “

    En iyi cevap
    1
    2023-06-07T14:54:48+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Para karşılığı show yapmak, genellikle cinsel içerikli performanslar sergilemek anlamına gelir. İslam dini, evlilik dışı cinsel ilişkiyi yasaklar ve zina olarak nitelendirir. Zina, evli bir kişinin veya iki tarafın evlilik dışında cinsel ilişkiye girmesini ifade eder.

    Para karşılığı show yapmak da zina kategorisine girebilir, çünkü bu tür performanslar genellikle evlilik dışı cinsel içerik taşır. İslam dininde evlilik, cinsel ilişkiyi sadece meşru ve nikahlı eşler arasında gerçekleştirme prensibine dayanır. Bu nedenle, evlilik dışında para karşılığı yapılan cinsel performanslar, İslam hukukunda zina olarak kabul edilebilir.

    İslam dini, kişinin iffetini korumasını, evlilik dışı ilişkilerden kaçınmasını ve cinsel hayatını evlilik sınırları içinde yaşamasını öğütler. Zina, ahlaki, toplumsal ve dini açıdan ciddi sonuçları olan bir günah olarak kabul edilir.

    Bu konuda daha detaylı bilgi ve rehberlik için bir İslam alimi veya dini otoriteye danışmanız tavsiye edilir.

Cevapla