Paylaş
Peygamberimiz hangi hastalıkla vefat etmiştir
BildirQuestion
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Peygamber efendimiz hangi hastalıktan öldü
Peygamber efendimiz hayber savaşı sırasında yediği bir yemekten dolayı zehirlenmiştir. Bu zehirlenme vakası hicretten yaklaşık yedi yıl sonra meydana gelmiştir. Ancak peygamberimiz bu zehirlenmenin acısını yıllarca çekmiştir. Peygamberimizin vücuduna yavaş yavaş yayılmış bu zehir. En sonda bu zehir peygamber efendimizin ölümüne sebep olmuştur. Peygamber efendimiz üstüne düşen tüm görevlerini yerine getirerek dünyaya veda etmiştir.
Peygamberimiz (s.a.v.) hangi hastalıkla vefat ettiği konusunda, kesin bir bilgi yoktur. Ancak, rivayetlerden yola çıkarak, aşağıdaki ihtimaller üzerinde durulur:
-
Sıtma: Peygamberimizin vefatına sebep olan hastalığın, sıtma olduğu yönündeki rivayetler daha yaygındır. Bu rivayetlere göre, Peygamberimiz, Medine’de bir cenaze namazına katılmak için dışarı çıktıktan sonra, şiddetli bir baş ağrısı ve halsizlik hissetti. Bu belirtiler, sıtma hastalığının belirtilerine benzer.
-
Zehirlenme: Peygamberimizin vefatına sebep olan hastalığın, zehirlenme olduğu yönünde de rivayetler vardır. Bu rivayetlere göre, Peygamberimiz, bir Yahudi tarafından zehirlenmiştir. Ancak, bu rivayetlerin doğruluğu konusunda kesin bir bilgi yoktur.
-
Diğer hastalıklar: Peygamberimizin vefatına sebep olan hastalığın, sıtma veya zehirlenme dışında başka bir hastalık olduğu ihtimali de vardır. Bu ihtimale göre, Peygamberimiz, kalp hastalığı, felç veya kanser gibi bir hastalıktan dolayı vefat etmiş olabilir. Ancak, bu ihtimalleri destekleyen kesin bir bilgi yoktur.
Peygamberimizin vefatına sebep olan hastalığın, kesin olarak ne olduğu bilinmemekle birlikte, bu hastalığın, doğal nedenlerden kaynaklandığı görüşü daha yaygındır.
Benzeri konular:
Answers ( 2 )
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Rasulullah (sav) hayber savaşı sırasında yediği bir yemekten dolayı zehirlenmiştir. Bu zehirlenme vakası hicretten yaklaşık yedi yıl sonra meydana gelmiştir. Ancak peygamberimiz bu zehirlenmenin acısını yıllarca çekmiştir. En sonda bu zehir Rasulullah (sav)’in vefat etmesine sebep olmuştur.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Hz. Muhammed (s.a.v), vefatına yol açan hastalıkla ilgili olarak tarihsel kaynaklarda kesin bir tanı belirtilmemiştir. Ancak, tarihçiler ve hadislerde, Hz. Muhammed’in (s.a.v) vefatına sebep olan hastalığın, son günlerinde ateşli bir hastalık olduğu ve bazı kaynaklarda zehirlenme ihtimali üzerinde durulduğu ifade edilir.
Hastalığın belirtileri hakkında kesin bir tanı konulmamış olsa da, Hz. Muhammed’in (s.a.v) son dönemde şiddetli bir şekilde hastalandığı, ateşinin yükseldiği ve son günlerinde bilinç kaybı yaşadığına dair hadisler ve tarih kaynaklarında bilgiler bulunmaktadır.
Hz. Muhammed’in (s.a.v) hastalığı ve vefatıyla ilgili detaylar tarihçiler tarafından kaydedilmiş olsa da, kesin tanıya ilişkin belirli bir açıklama yapılmamıştır. Bu konuyla ilgili farklı rivayetler ve yorumlar bulunmakla birlikte, hastalığın doğası ve sebebi hakkında kesin bir bilgi bulunmamaktadır.