Paylaş
Peygamberimiz nasıl zikir yapardı ?
BildirQuestion
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Peygamberimiz nasıl zikir yapardı ?
Hatırlamak, anmaktır. Allah’ı devam olarak akılda tutmak istiyor isek eğer Onun adını Daima anmaktan geçer. Allah’ı zikir etme hususunda, bütün insanlar için en güzel örnek ’dir. Peygamber Efendimiz (s.a.v) ayakta, otururken, yatarken, yerken, içerken kısacası her an ve he sözde Allah’ı anardı. Bir an bile gaflete düşmezdi.
“Ey İnananlar! Allah’ı çokça zikredin. Ve O’nu sabah akşam tesbih edin.” (Ahzab Suresi, 41-42)
Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyurmaktadır: “Hiçbir ticaret, hiçbir alışveriş, müslüman olanları Allah’ın zikrinden alıkoymaz. “ (Nur Suresi, 37)
“Allah’ı anmak elbette (ibadetlerin) en büyüğüdür. Allah yaptıklarınızı bilir.” (Ankebut Suresi, 45)
Kalbin gıdası Allah’ı anmaktır. Ruh ancak Allah’ı zikretmek ile tatmin olup yükselir ve Allah’a yakın olur. Her an her zamanda yapılan zikir sayesinde, insan mutluluğa ve huzura kavuşur.
Yüz defa Subhanallah
Yüz defa Elhamdülillah
Yüz defa Allahu Ekber
Yüz defa La ilahe illallah
Kardeşlerim bu zorlu dönemde ahir zaman da Allah’ın adını ağzımızdan düşürmeyelim ve her daim Allah’ın adını anıp imanımızı diri tutalım ve asla imanımızdan taviz vermeyelim.
BENZER KONULAR:
Answer ( 1 )
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Peygamberimiz (s.a.v), hayatı boyunca sürekli Allah’ı anar ve zikir yapardı. Hadis kaynaklarına göre, Peygamberimiz (s.a.v) zikir yaparken şu yöntemleri uygulardı:
Peygamberimiz (s.a.v) zikir yaparken bedeninin hareketlerinden de anlaşılır ki, kalbinin Allah’ı anmakla meşgul olduğu görülmüştür. Zikir yaparken Peygamberimiz (s.a.v), sessizce ve derinden Allah’ı anar, yüksek bir sesle veya gösterişli hareketlerle zikir yapmazdı. Zikir, İslam’da Allah’ı anma, O’na yaklaşma ve manevi bir bağ kurma amacıyla yapılan önemli bir ibadettir. Peygamberimiz (s.a.v) zikir yaparak Müslümanlara da örnek olmuş ve bu önemli ibadetin yerine getirilmesini teşvik etmiştir.