Peygamberimiz (s.a.v) yolda nasıl yürürdü ?

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Peygamber Efendimiz (s.a.v) yolda nasıl yürürdü ?

Peygamberimiz s.a.v yolda nasil yururdu

Bir Kimse nefsinde büyüklük ile yürümesinde kasılır ise Allah Teala kendisine gazaplı olduğu halde mülaki olur.” söyleyen Peygamberimiz (s.a.v), yürürken hafif bir şekilde öne doğru eğilir, heryerde yokuştan aşağı iner gibi yürürlerdi. Yolda yürür iken kibir sahibi biri gibi göğsünü gere gere asla yürümez, sağına, soluna salınarak gezmez idi.


Hiçbir zaman Dimdik durup göğüslerini kabartarak yürümedikleri gibi, koşar adımlar gibi yürürcesine hızlı da yürümezlerdi. Peygamberimiz (s.a.v) yürür iken ayaklarını sürümezler, adımlarını atarken yerden sertçe kaldırırlar idi.
Allah Teala’nın kendisine bir hediyesi olarak, uzun mesafeler olsa dahi kısa zamanda kat ederdi.

Peygamberimiz (s.a.v) Yürüdüğü zamansa sağa, sola ve arkaya dönmeden vakur olarak yürürdü.
Peygamber Efendimiz (s.a.v) Arkasını bir yere yaslayarak asla yemek yemez ve dahi beraberinde yürüyenleri de arkasına alarak yürümezdi.


Ashabı ile birlikte yürürkende (mağrur hükümdarlara benzememek ve gurura kapılmamak için) sahabelerini önüne alırdı ve kendiside onların arkasından yürür idi. Bu nedenle melekler Peygamberimizin (s.a.v) arkasında yer alarak, zatı akdesi korurlardı.

BENZER KONULAR:

Answer ( 1 )

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Sahabeden gelen çeşitli rivayetlere göre, Hz. Muhammed (sav)’in belirgin ve asil bir yürüyüş tarzı vardı. Sahabeler onun yürüyüş tarzını ılımlı, ölçülü ve ağırbaşlı olarak tanımlamışlardır. Peygamber (sav)’in yürüdüğü yolun bazı özellikleri şunlardır:

    1. Dengeli ve Ölçülü: Peygamberimiz (sav), acele etmeden, ayaklarını sürümeden, dengeli ve ölçülü yürümüştür. Adımları ne çok hızlı ne de çok yavaştı, aksine sakin ve ölçülüydü.
    2. Dik Duruş: Peygamberimiz (sav) yürürken dik bir duruş sergilemiş, başı dik ve bakışları karşıya odaklanmıştır. Bu duruş, onun haysiyetini ve özgüvenini yansıtıyordu.
    3. Yumuşak Adım: Peygamberimiz (sav), hareketlerinde tevazu ve sükunet göstererek yumuşak adımlarla yürürdü. Büyük adımlar atmadı veya aceleyle yürümedi, zarif ve huzurlu bir şekilde hareket etti.
    4. Bakışları İndirmek: Peygamber Efendimiz (sav) yürürken sık sık bakışlarını indirir, dikkatini önündeki yola verirdi. Bu uygulama İslami alçakgönüllülük ilkesini ve kişinin gözlerini uygunsuz manzaralardan korumasını yansıtır.

    Unutulmamalıdır ki, bu tasvirler sahabenin rivayetlerine dayanmaktadır ve Hz. Muhammed (sav)’in örnek davranış ve tavırları hakkında fikir vermektedir. Müslümanlar onun öğretilerini takip etmeye ve kişisel davranış, etkileşimler ve hatta yürümek gibi basit eylemler dahil olmak üzere hayatın çeşitli yönlerinde onun karakterini taklit etmeye çalışırlar.

    En iyi cevap

Cevapla