Peygamberlerin insanlara örnek olma özelliği hakkında bilgi veriniz

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Peygamberlerin insanlara örnek olma özelliği hakkında bilgi veriniz.

Peygamberlerin insanlara ornek olma ozelligi hakkinda bilgi veriniz

Peygamberler ahlakları, edepleri, ilimleri, güzellikleri, vakarları ve şahsiyetleri ile insanlığa örneklik teşkil eden güvenilir, doğru, ileri görüşlü, basîretli, ihlaslı ve seçkin insanlardır.

Peygamberlerin tüm insanlığa mesajı ortaktır. O da “Lailahe illlah”tır… Peygamberler insanları kula kulluktan Allah’a kulluğa davet etmişlerdir. Tüm insanlığı tevhide çağırmışlardır. Allah (cc) Enbiya Suresi 25. ayette şöyle buyurur: “Senden önce hiçbir Rasûl göndermedik ki ona: ‘Benden başka İlâh yoktur; şu halde bana kulluk edin’ diye vahyetmiş olmayalım.” Dolayısıyla peygamberler bu çok önemli yönleri ile de insanlara örnektirler.

Peygamberlerin insanlara değer vermesi, sade yaşamları,  mazlumların hamisi olmaları, cömertlikleri, özverili davranışları ve zarafetleri insanlara örnek olma konusunda önemli hususlardır.

Peygamberler kardeşliği, sadakati,  sevgiyi, merhameti  ve ihsanı emrederek toplumdaki güven duygusunun pekişmesini amaçlamışlardır. Bunun yanında dedikoduyu, dalkavukluğu, yalanı,  iftirayı, tecessüsü,  aldatmayı, adam kayırmayı, ihaneti ve zulmü  yasaklayarak toplumsal güvenin yara almasını engellemeye çalışmışlardır.

BENZER KONULARIMIZ:

 

Answer ( 1 )

    0
    2021-10-07T22:27:52+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Peygamberlerin tamamı gönderilmiş oldukları toplumda örnek insanlardır. Peygamberlerin örnek olmasını şu şekilde açıklayabiliriz; peygamberlerin Allah’ın göndermiş olduğu dini en güzel ve eksiksiz bir şekilde uygulayan insanlardır. Eğer onlar Allah’ın emir ve yasaklarını uygulama konusunda örnek olmasalar, dini anlatmış olmazlar. Peygamberler kardeşliği, sadakati, sevgiyi, merhameti ve ihsanı emrederek toplumdaki güven duygusunun pekişmesini amaçlamışlardır. Bunun yanında dedikoduyu, dalkavukluğu, yalanı, iftirayı, tecessüsü, aldatmayı, adam kayırmayı, ihaneti ve zulmü yasaklayarak toplumsal güvenin yara almasını engellemeye çalışmışlardır.

Cevapla