Ramazan ayı ile ilgili Hadisi Şerif

Question

Peygamberimizin Ramazan ayı ile ilgili hadisleri

Ramazan ayi ile ilgili Hadisi Serif

İslamın 5 şart tından birisi Ramazan ayında oruç tutmaktır.Ramazan ayında tutulan oruç bütün Müslüman ergin aklı başında olan herkese farzdır.Peygamberimiz sav ramazan ayında tutulan oruçla diğer günler de tutulan orucun sevap bakımından arasında fark olduğunu bir çok hadisi şerifinde belirtmiştir.

Ramazan ayı girdiği zaman cennetin kapıları açılır, cehennemin kapıları kapanır ve şeytanlar da zincire vurulur
(Müslim, Sıyam 2, (1079))

Oruçlu bir kimse yalanı ve yalanla iş yapmayı terk etmezse onun yemesini içmesini terk etmesine ALLAH’ın hiçbir ihtiyacı yoktur. [Buhari, Savm, 8.]

Oruç tutunuz, sıhhat bulunuz! (Et-tergib ve’Terhib, 2:83)

Sahura kalkmak berekettir. Bir yudum su içseniz bile onu terk etmeyiniz. Çünkü Allah sahura kalkanlara rahmet eder. (Müsned, 3:44)

Oruç tutun. Şüphesiz oruç Cehennem ateşine ve: dünyanın kötülük ve musibetlerine karşı kalkandır. (Cami’üs Sağir,4:212 )

BENZER KONULAR:

Dini Soru Cevap

Her soru cevap verilmeye değerdir, yeter ki aynı konu bize sorulmuş olmasın ve kurallara uygun sorulsun. Lütfen soru yollamadan önce aynı konu var mı diye \\\\"ARAMA\" yapınız. Konu altına yazılan sorulara öncelik tanıyoruz.. Bilginize

Takip Et

Answer ( 1 )

    0
    2023-06-12T05:33:03+03:00

    Ramazan ayı ile ilgili birçok Hadis-i Şerif bulunmaktadır. İşte Ramazan ayıyla ilgili bazı örnek Hadis-i Şerifler:

    1. “Ramazan ayı gelince cennetin kapıları açılır, cehennemin kapıları kapanır ve şeytanlar zincire vurulur.” (Buhari)

    Bu hadiste, Ramazan ayının özel bir zaman olduğu vurgulanır. Ramazan ayının başlamasıyla birlikte cennetin kapıları açılır, cehennemin kapıları kapanır ve şeytanlar insanlara etkilerini azaltmak için zincire vurulur.

    1. “Kim Ramazan ayında oruç tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır.” (Buhari, Müslim)

    Bu hadiste, Ramazan ayında tutulan oruçların günahları bağışlama potansiyeline sahip olduğu ifade edilir. Ramazan orucu, kişinin geçmiş günahlarının affedilmesine vesile olabilir.

    1. “Kim Ramazan ayında Kadir gecesini ihya ederse, iman ve sevabını umarak günahları bağışlanır.” (Buhari, Müslim)

    Bu hadiste, Ramazan ayında Kadir gecesini ibadetle geçiren kişinin günahlarının affedilebileceği belirtilir. Kadir gecesi, Ramazan ayının son on gününde aranan özel bir gece olarak kabul edilir.

    Bu örnekler, Ramazan ayının önemini ve özel niteliklerini vurgulayan Hadis-i Şeriflerdir. Ramazan ayı, Müslümanlar için ibadet, sadaka verme, dua etme ve Kur’an okuma gibi amellerin arttığı, manevi yükselişin yaşandığı kutsal bir ay olarak kabul edilir. Hadis-i Şerifler, bu özel ayın değerini ve ibadetlerin sevabını vurgulayarak Müslümanları teşvik etmektedir.

    En iyi cevap

Cevapla