Ramazan orucundan kimler muaf tutmayabilir

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Ramazan orucundan kimler muaf tutmayabilir

Ramazanda oruç tutarken sinirlenip cevresine zarar veren kisiye oruc farzmidir



Ramazan ayında oruç tutarken çoğumuz geriliyoruz
Bunu bir mazeret smile
Sinirlenen de oruç tutacak sinirlenmeyen de
Kimlerin oruçtan muaf olduğu bütün ilmihal kitaplarında yazılıdır
Aşırı yaşlılar hasta olanlar seferi olanlar

 


Answer ( 1 )

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslam’da Ramazan orucu bağlamında, oruçtan muaf tutulan bazı kişiler vardır. Bunlar şunları içerir:

    1. Çocuklar: Ergenlik öncesi çocukların oruç tutması farz değildir. Ancak bazı çocuklar pratik yapmak için gönüllü olarak birkaç saat veya yarım gün oruç tutabilir ve yavaş yavaş oruca alışabilir.
    2. Hasta veya sağlık sorunu olanlar: Oruç tutmaktan dolayı kötüleşebilecek meşru bir tıbbi durumu bulunan veya düzenli olarak yiyecek veya sıvı alımını gerektiren tedavi veya ilaç tedavisi gören kişiler oruçtan muaf tutulabilir. Bu tür kişilerin, kendi özel durumları hakkında rehberlik için bir sağlık uzmanına ve dini bir otoriteye danışmaları tavsiye edilir.
    3. Hamile ve emziren kadınlar: Hamile ve emziren kadınlar, sağlıkları veya çocuklarının sağlığı için bir risk varsa oruç tutmaktan muaf tutulabilirler. Bununla birlikte, bazı kadınlar bireysel durumlarına ve sağlık uzmanlarına danışarak oruç tutmayı tercih etmektedir.
    4. Yolcular: Çok zahmetli veya uzun yolculuklar içeren bir yolculukta olan yolcular, oruçlarını erteleyebilir ve daha sonra yolculuk sona erdiğinde kaza edebilirler.
    5. Yaşlı bireyler: Yaşları veya tıbbi durumları nedeniyle fiziksel olarak oruç tutmayı zor bulan yaşlı bireyler oruç tutmaktan muaf tutulabilir. Bunun yerine, ellerinden geldiğince ibadetleri yapabilirler ve mümkünse tutamadığı oruçları daha sonra kaza edebilirler.

    Bu muafiyetlerin bireylerin esenliğini sağlamak için sağlandığını ve dini yönergelere dayandığını not etmek önemlidir. Oruç tutma ya da tutmama kararı genellikle din alimleri, sağlık uzmanları ve bireysel koşullara danışılarak verilir.

    En iyi cevap

Cevapla