Paylaş
Sabah namazı ne zamana kadar kılınır diyanet
BildirQuestion
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Sabah namazı kaça kadar kılınır diyanet, sabah namazı vakti ne zaman biter
Sabah namazı vakti imsak vakti ile başlar güneşin çıkışı ile biter
Her il için imsak vakti ve güneşin doğuşu değişir onun için Diyanet takvimlerine bakalım Ona göre hareket edelim
İmsak vakti girmeden sabah namazı kılınmaz imsak vakti girdiği halde ezan okunmamışsa namaz kılınabilir güneşin çıkışı ile ise namaz vakti biter artık kazaya kalır kerahet vaktinin çıkışı beklenir daha sonra kaza edilir
sabah namazı öğlene kadar kılınabilir mi?
Evet öğleden önce kılınmalıdır.
BENZER KONULAR:
Answers ( 2 )
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Sabah namazının vakti imsak vaktinin girmesi ile başlar. İmsak vaktinin girişi demek yatsı namazının vaktinin çıkması ve sabah namazının vaktinin girmesi demektir. Sabah namazının vakti güneşin doğması ile sona erer. Yani sabah namazının vakti güneşin doğması ile bitmiş olur. Güneş doğduktan sonra sabah namazını kılamayan birisi sabah namazının kazasını kılar vakti içerisinde kılamadığı için.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Sabah namazı olarak da bilinen sabah namazının süresi, kişinin okuma hızı, kılınan isteğe bağlı duaların sayısı, ek namazların dahil edilip edilmediği gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebilir.
Gerçek namazın kendisi açısından, sabah namazı iki rekattan (rak’ah) oluşur. Her rak’ah, Al-Fatiha’yı (Kuran’ın açılış suresi) ve Kuran’ın ek bir kısmını okumayı ve ardından rükû ve secde gibi çeşitli fiziksel hareketleri içerir.
Ortalama olarak, sabah namazının tamamlanması, okuma hızı ve bağlılığındaki bireysel farklılıklara bağlı olarak yaklaşık 5 ila 10 dakika sürebilir.
Bununla birlikte, bazı kişilerin sabahın erken saatlerinde ek nafile dualarla meşgul olmayı, ek dualar okumayı veya daha uzun kişisel ibadetle meşgul olmayı seçebileceğini not etmek önemlidir. Bu ek ibadet eylemleri, adanmışlıkla harcanan toplam süreyi uzatabilir.
Şunu belirtmekte fayda var ki, asıl odak noktası, yalnızca süreyi dikkate almaktan ziyade, akıl, bağlılık ve önemini anlayarak namaz kılmak olmalıdır.