Şafiî mezhebine göre ebaz sünnetlerin kasten terk edilmesi

Question

Şafiî mezhebine göre ebaz sünnetlerin kasten terk edilmesi

Safii mezhebine gore ebaz sunnetlerin kasten terk edilmesi

Selamün aleyküm hocam. Şafiî mezhebine göre terk edildiğinde sehiv secdesi yapılması gereken ebaz sünnetler kasten terk edilirse namaz geçerli olur mu. Ve sehiv secdesi yapmamız gerekirken sehiv secdesini kasten yapmaz isek namaza bir zararı olur mu.


Şafii mezhebine göre Ebaz sünnetler namazın parçaları konumundadır fakat terk edildiğinde namaz geçerlidir.
Eba Eba sünnetler istenmeden terk edildikleri zaman Sehiv secdesi yapmak sünnettir. Hem eb’az sünneti hem yanılma secdesini terk eden kişinin namazı geçerlidir

Hocam kasten terk edersekte namaz geçerli olur mu


Ben zaten kasten terk edilmesine kastettim
Kasten kasten sünnetleri terk etmek şafi mezhebine göre namazı bozmaz
BENZER KONULAR:

Dini Soru Cevap

Her soru cevap verilmeye değerdir, yeter ki aynı konu bize sorulmuş olmasın ve kurallara uygun sorulsun. Lütfen soru yollamadan önce aynı konu var mı diye \\\\"ARAMA\" yapınız. Konu altına yazılan sorulara öncelik tanıyoruz.. Bilginize

Takip Et

Answer ( 1 )

  1. Şafiî mezhebine göre, ebada (ibadetlere) ait sünnetleri kasten terk etmek makruh olarak kabul edilir. Sünnet, Hz.Muhammed’in (s.a.v) tavsiye ettiği, uyguladığı, hoşnut olduğu ama farz olmayan ibadet ve uygulamalardır.

    Şafiî mezhebinde, farz olan ibadetlerin yerine getirilmesi kesinlikle gereklidir ve bunlar ihmal edilmemelidir. Ancak, sünnet olan ibadetlerin terk edilmesi durumunda, bu bir günah değildir, ancak makruh olarak değerlendirilir. Makruh, yapılması önerilmeyen veya Allah’ın hoşnut olmadığı bir davranıştır.

    Örneğin, Şafiî mezhebine göre, müstehap (övgüye değer) olan nafile namazlar veya oruçlar, kasten terk edildiğinde günah işlenmez, ancak sevap kaçırılmış olur. Bu nedenle, Şafiî mezhebine mensup bir kişi, sünnet olan ibadetleri yerine getirmeye özen göstermelidir, ancak terk ettiği takdirde günah işlememiş olur.

    Herhangi bir mezhepte olduğu gibi, Şafiî mezhebinde de ibadet konularında daha ayrıntılı hükümler ve mezhebin öğretilerine göre yapılan ayrıntılı tartışmalar olabilir. Bu nedenle, bir kişinin mezhebine uygun olarak hareket etmesi ve ilgili mezhebin alimlerine veya dinî otoritelere danışması önemlidir.

    En iyi cevap

Cevapla