Paylaş
Şafii mezhebine göre kaza namazlarımı nasıl kılarım
BildirQuestion
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Kaza namazı hakkında sorularım
Hocam hayirli gunler benim 6 yıllık kaza namazım var sünnetleri kılamam mi?
Bir gun icinde en az kac vaktin kazasini kilmam gerekiyor
Birde namazda her tekbirde el kaldirmak gerekirmi sabah namazinin farzinda ikinci rekkarta el açılarak kunut dualari okunur mu? Şafii mezhebindenim
BENZER KONULAR:
Answers ( 1 )
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Kişinin kaza namazı var ise vakit kaybetmeden kaza namazlarını kılıp bitirmesi lazımdır ki, üzerinden sorumluluk kalksın. Bir gün içerisinde istediğiniz kadar kaza namazı kılabilirsiniz. Eğer kaza namazlarını kılarken farz olan beş vakit namazın sünnetleri sizi etkiliyor ise, terk edebilirsiniz. Fakat terk etmeyip sünnetleri de kılabilirsiniz.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Şafii mezhebine göre kaza namazlarını kılmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Öncelikle, kaçırılan farz veya vacip namazların sayısını ve türünü belirleyin. Hangi namazın kaçırıldığını ve kaç rekât olduğunu hatırlamaya çalışın.
Kaza namazını niyet edin. Kalpten veya içten olarak, kaçırılan namazı ve niyetinizi sadece Allah’ın rızasını kazanmak için yapacağınızı dile getirin.
Kaza namazını kazaya dair bir tekbirle başlatın. “Allahu Ekber” diyerek namaza başlayabilirsiniz.
Şafii mezhebine göre farz namazlarında Fatiha suresi okunması gerektiği için, kaçırılan farz namazların rekât sayısına göre Fatiha ve zamm-ı sure okuyun.
Rekât sayısını tamamladıktan sonra, oturarak Ettehiyyatü duasını ve Allahümme salli duasını okuyun.
Selam vererek namazı tamamlayın.
Kaza namazlarını Şafii mezhebine göre kılarken, diğer namazlarla ilgili ayrıntıları da dikkate almak önemlidir. Örneğin, farz namazların sünnetleri gibi ekstra ibadetler, kaza namazlarında yerine getirilmese de sünnetleri terk etmemek gerekir.
Şafii mezhebinde daha spesifik hükümler ve ayrıntılar olabilir, bu nedenle kendi bölgenizdeki veya yerel camilerdeki Şafii mezhebi hocalarından veya din görevlilerinden bilgi almanız önemlidir. Onlar, size kaza namazlarını doğru şekilde kılma konusunda daha fazla rehberlik sağlayabilirler.