Sahte ve yalan yorum yapmak günah mıdır

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Yalan yorum günah mıdır

Sahte yorum yazmak ve bunun üzerinden para kazanmak haram mıdır? Yani örneğin almadığımız bir ürün için çok güzel ürün falan yazmak.


Bir eşyayı bir ürünü satın almadan almış gibi görünüp eşyayı övmek ve yermek yalandır iftiradır insanları kandırmaktır hiledir

İnsanları yorumlarıyla sözleri ile aldatan hakkında peygamberimiz bizden değildir buyurmuştur

Answer ( 1 )

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Evet, İslam’da sahte ve asılsız yorumlar yapmak, özellikle bu yorumlar zarar veya aldatmaya yol açıyorsa, günah kabul edilir. İslam, söz ve davranışlarda doğruluk ve dürüstlüğe büyük önem verir.

    Kur’an ve Hz. Allah Kuran’da “Ey iman edenler, Allah’tan korkun ve doğrularla beraber olun” (Kuran 9:119) buyurmaktadır. Hz.Muhammed (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Doğruluk iyiliğe, doğruluk da cennete götürür. Kişi, Allah katında doğru olarak yazılana kadar doğruyu söylemeye devam eder. Yalandan sakının, çünkü batıl kötülüğe götürür.” Günah ise cehennem ateşine götürür.Kişi yalan söylemeye devam eder, ta ki Allah katında yalancı olarak yazılır” (Sahih Müslim).

    Bilerek yanlış ve yanlış yorumlar yapmak, yanlış bilgi yaymak, bölünmeye neden olmak, başkalarının itibarını zedelemek veya insanları yanıltmak gibi çeşitli zararlara yol açabilir. İslam, müminleri konuşmalarında ve başkalarıyla ilişkilerinde doğru, samimi ve güvenilir olmaya teşvik eder.

    İletişimdeki hataların veya kasıtsız hataların, kasıtlı olarak sahte ve yanlış yorumlar yapmaktan farklı olduğuna dikkat etmek önemlidir. İslam, insanların yanılabilir olduğunu ve gerçek hataların meydana gelebileceğini kabul eder. Bu gibi durumlarda, hatayı kabul etmek, düzeltmek ve af dilemek önemlidir.

    Müslümanlar, konuşmaları ve iletişimleri de dahil olmak üzere hayatlarının her alanında doğruluk için çaba göstermeye teşvik edilir. Bilgi aramak, İslam’ın öğretileri üzerinde düşünmek ve bir dürüstlük ve bütünlük alışkanlığı geliştirmek, bireylerin sahte ve asılsız yorumlar yapma günahından kaçınmasına ve İslam’da doğruluğun değerini korumasına yardımcı olabilir.

    En iyi cevap

Cevapla