Şehit terimi
BildirPlease briefly explain why you feel this question should be reported.
Bir yer Müslümanlar tarafından fethedildikten sonra orası kıyamete kadar İslam beldesidir.
Yönetim şekli ne olursa olsun. Elbette biz müminler Allah’ın hükümlerine uymayan kuralları kanunları kabul etmiyoruz, kabul eden inanan zaten dinden çıkar.İslami kavram olarak şehadetŞehitlik, dinî bir terim olarak Allah yolunda öldürülen müslümanı ifade eder bu genel bir tanımdır tüm fıkıh kitaplarında geçer.Peki sadece şehit bu müdür? Hayır…Hadislerde Allah yolunda ölenlerin dışında da şehid sayılacak kişiler bulunduğu, meselâ canı, malı, namusu uğrunda veya hastalık sebebi ile ölenlerin şehit sayılacağı bildirilmektedir (Ebû Dâvûd, “Sünne”, 29; Tirmizî, “Diyât”, 21)
Allah yolunda ölenlerin dışındaki şehitler yıkanır kefenlenir ve namazları kılınır.
Türkiye İslam beldesidir Amerika ile kıyaslanması yanlış olur.
15 temmuz da imanla ölenlerin hepsi şehittir yeter ki amaçları müslümanları, ailesini ve ülkesini dış mihraklardan korumak olsun.
Kusura bakmayın müsait değilim Cep’ten yazdım sonra müsait olunca yine bilgi ekleriz inşallah
Hocam cevaplarınız için çok teşekkürler. Allah razı olsun
((Elbette biz müminler Allah’ın hükümlerine uymayan kuralları kanunları kabul etmiyoruz, kabul eden inanan zaten dinden çıkar.)) değerli hocam Türkiye de tıpkı Amerika ve diğer gayri müslim ülkeler gibi faiz zina içki serbest hatta devlet GÜVENCESİ altında. Fransada bulundum orada milyonlarca müslüman var italyada almanyada da öyle binlerce müslüman ve cami var biz buralara sırf İslam tarafından fethedilmedigi için İslam diyarı değildir mi diyoruz ve ölen askerine de bizim askerimiz gibi şehit diyemiyor muyuz? Ben içki törenleriyle askere giden ve askerden dönünce genel eve koşan bir kesim askere ölünce şehit diyorum ama bu nasıl tezat? Ben şehit kavramının içinin boşaltıldığını ve pırıl pırıl müslüman gençleri ” bakın ölünce şehit olacaksınız ha” yalanı altında asker ihtiyaçlqrını karşılamaya çalıştıklarını görüyorum hocam bana öyle bir şey söyleyin ki evet bizim askerimiz kesin şehit diyeyim. Yoksa benim devletimin islamın HİÇBİR kuralına uymadığını görüyorum 6-7 yıldır lisans ve yl siyaset bilimi öğrencisiyim ve bu konuyla ilgili tez yazıyorum. Görüşleriniz benim için çok önemli zamanınızı ayırıp cevap verdiğiniz için Allah sizden razı olsun
BENZER KONULAR:
- Odaya şehit fotoğrafı asmak günah mıdır?
- Rüyada Şehit görmek ne anlama gelir ?
- Şehitlik nedir kimler şehittir
- Şehitlerin isimleri
- Şehitler cennette evlenir mi
- Tümünü görüntüle.
Answers ( 2 )
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Allah teala, sırf kendi uğrunda ölenlere, sonsuza kadar kalmak üzere sorgusuz sualsiz girecekleri cenneti vaad ediyor.bunun için üzerinde uniforma olması, uygun adım yürüyebilmesi vs şartlar koymuyor.Düşünecek olursanız bir kulun en değerli varlığı bizzat kendi canıdır ve önüne ardına hiç bir şey katmadan, sırf Allah ismi, din-i mubin-i islam yücelsin diye bu en değerli varlığından geçene, böylesi imtiyazlı bir ödül verilmesi nakle olduğu kadar akla da uygundur.Bu durumda, kendi mensubu olduğu kavim/cemaat/fikriyat yücelsin, vatandaşı olduğu devlet veya ardından gittiği din/devlet büyüğü uğrunda veya sırf kendisine yiğit denilsin diye ölen bir şahıs, niyetine Allah teala’nın rızası haricinde niyetler katıştırdığı için bu mükafattan mahrum olacağı gibi üstüne üstlük Rabbimizin öfkesini celbedecektir.
Malumunuz dinimizde ameller niyetlere göredir.İslam nizamiyla yönetilmeyen beldelerde, kendi rızası ile veya zorla olsun, silah altında iken ölenlerin niyetlerine bakılmalıdır.Rabbimizden ancak, kendi ve diğer müslüman kardeşlerinin dinlerini ve namuslarını muhafaza etmek niyetiyle canından geçen bir kardeşimiz şehit sevabı umabilir.Demek ki en başta niyetlerimizi ıslah etmemiz gerekir.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
İslam’da “şehit” terimi, Allah yolunda veya İslam’ı savunmak için savaşırken ölen bir kişi için kullanılır. Şehidin Arapça karşılığı “şehid”dir.
İslam inancında şehitler özel bir statüye sahiptir ve çok şerefli kabul edilir. Fedakarlıkları, Allah’a karşı büyük bir bağlılık ve sadakat eylemi olarak görülür. Şehitlik kavramı, Allah yolunda ölenlerin cennette yüksek bir derece ile mükâfatlandırılacağı inancına dayanmaktadır.
Şehitlik, savaş veya çatışma zamanlarında, inancı savunurken veya başkalarına özverili hizmet eylemleri gibi çeşitli durumlarda meydana gelebilir. Şehitlerin manevi nimetler aldıklarına ve günahları için bağışlandığına inanılır. Kıyamet gününde sevdikleri adına şefaat edeceklerine de inanılır.
İslam, şehitliğin sorulmaması veya pervasızca takip edilmemesi gerektiğini öğretir. Daha ziyade, adalet ve doğruluk yolunda samimi özveri, özveri ve fedakarlığın bir sonucu olarak görülür. İslam, Müslümanları doğruluk için çabalamaya ve inancı savunmaya teşvik eder, ancak aynı zamanda hayatı korumanın, gereksiz zararlardan kaçınmanın ve mümkün olduğunda barışçıl çözümler aramanın önemini vurgular.
Şehitlik kavramının bazen belirli kişiler veya gruplar tarafından şiddet veya aşırılık eylemlerini haklı çıkarmak için yanlış yorumlanabileceğini veya kötüye kullanılabileceğini not etmek önemlidir. Ancak İslam, masum insanlara zarar veren her türlü terörizmi veya haksız şiddeti kınar. Merhamet, adalet ve barış ilkeleri İslam’ın öğretilerinin temelidir.
Nihayetinde, İslam’da şehitlik statüsü onurlu kabul edilir ve toplumun inancına ve refahına derin bir bağlılığı temsil eder.