Şehvet suyu nedir

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Şehvet suyu

Sehvet suyu

Selamun Aleyküm Hocam ben 16 yasıdayım ve namaza daha yeni basladım benim sıkıntım su gusülü olduğum zaman ince bir sıvı çıkıyor avret yerimden ne +18 şeylere bakmısım nede düsünmüsüm ilginc tarafta cünüp olduğum zaman bu sıvı olmuyor bu sıvı ne olabilir namaza engel olurmu

Cevap:

Değerli kardeşimiz. Bu durum sizde ve çoğu ergen genç kardeşlerimizde meydana gelir. Sizden gelen bu sıvı mezidir. Mezi gusül abdesti almayı gerektirmez. Gusül abdesti almayı gerektiren sıvı menidir. Meni katı bir şekilde lezzete hasıl olarak insan vücudundan çıkar.

Benzer Konular:

Answers ( 2 )

    0
    2022-05-06T21:14:51+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Bir erkeğin tenasül uzvundan idrar dışında mezi, meni ve vedi sıvıları çıkabilir.

    Meni: Genellikle aşırı fazla şehvetten dolayı gelen yoğun, kuruyunca tabaka bırakan, kötü bir kokusu olan ve çok fazla çıkan bir sıvıdır. Bu sıvı genellikle ihtilam olma (rüyalanma) sonucunda veya yakınlaşma veya ilişki sırasında çıkabilir. Hanefi mezhebine göre şehvetle ayrılan meni, şehvetle dışarıya atılırsa gusletmek gerekir. Hanefi mezhebine göre şehvetle ayrılan meni, şehvet kesildikten sonra dışarıya atılırsa İmamı Azam ve İmamı Muhammed’e göre gusletmek gerekir, İmam Ebu Yusuf’a göre gusletmek gerekmez. Şafii mezhebine göre şehvetle ayrılan meni şehvetle dışarıya atılırsa bu durum guslü gerektirdiği gibi, yine Şafii mezhebinde şehvetsiz olarak meni çıkması durumunda da gusül gerekir.

    Mezi: Şehvetten dolayı gelen genellikle ince, saydam olan ve bir genellikle bir kaç damla olarak akan bir sıvıdır. Mezinin dışarıya atılması guslü gerektirmez, ancak normal abdesti bozar.

    Vedi: Genellikle yüksek yerden düşme veya ağır yük kaldırma sonucunda meydana gelen ve genellikle idrar yaptıktan sonra çıkan bir sıvıdır. Vedinin gelmesi guslü gerektirmez, ancak normal abdesti bozar.

    Şehveti kırmak için evlenmek ve oruç tutmak uygun olur.

    Ramazan ayında ihtilam olmamak için iftarda az, sahurda fazla yemek uygun olur. Yatmadan önce aşırı fazla yemek yemek, ihtilam olmaya sebep olabilir. İhtilam olmamak için sağa doğru yatmalı ve yatmadan önce 3 İhlas, 3 Felak ve 3 Nas surelerini okumalıyız.

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslam inancında, “şehvet suyu” olarak adlandırılan bir kavram bulunmamaktadır. “Şehvet suyu” terimi genellikle cinsel uyarılmaya bağlı olarak salgılanan vücut sıvısı anlamında kullanılmaktadır, ancak İslam diniyle ilgili bir kavram değildir.

    İslam dininde cinsellik, evlilik bağlamında helal ve meşru bir eylem olarak kabul edilir. Evlilik, cinsel ilişkinin gerçekleşmesi için meşru bir zemin sağlar. İslam, evlilik dışı cinsel ilişkileri, zina olarak adlandırılan bir günah olarak kabul eder. İslam’da cinsel ilişkinin haram (yasak) olduğu durumlar arasında evlilik dışı ilişkiler, zina, tecavüz ve benzeri eylemler bulunmaktadır.

    İslam, cinsel ilişkinin evlilik içinde gerçekleşmesini teşvik eder ve evlilikte cinsel hayatın sağlıklı ve karşılıklı rıza üzerine kurulmasını öğütler. Cinsel ilişkiyi bir evlilik hakkı olarak görür ve bu konuda eşlerin birbirine karşı sevgi, saygı, anlayış ve hoşgörü içinde davranmasını ister.

    Ancak, İslam dininde cinsellikle ilgili konular hassas bir şekilde ele alınır ve mahremiyete saygı gösterilmesi öğütlenir. Cinsel konular genellikle kişisel danışmanlık veya özel bir uzmana başvurulacak konular olarak kabul edilir. Bu nedenle, cinsel sağlık ve ilişkilerle ilgili detaylı bilgi almak veya sorularınızı yanıtlamak için bir uzmana başvurmanız önemlidir.

    En iyi cevap

Cevapla