Sigara ile ilgili seçme sözler

Question

Sigara hakkında özlü sözler

Sigara ile ilgili secme sozler

Sigara içenIere önceIik tanıyın çünkü onIar bu dünyada misafirdir.

Sigara iç dedeni gör, sigara içme torununu gör.

Sigaranın da tiryakisiyim ama bitince yere atıp üstüne basıyorum. BiImem anIatabiIdim mi?

Ben sigarayı bıraksam sevinçten bir sigara daha yakarım.

Sigara hem öIdürür hem süründürür.

BENZER KONULAR:

Dini Soru Cevap

Her soru cevap verilmeye değerdir, yeter ki aynı konu bize sorulmuş olmasın ve kurallara uygun sorulsun. Lütfen soru yollamadan önce aynı konu var mı diye \\\\"ARAMA\" yapınız. Konu altına yazılan sorulara öncelik tanıyoruz.. Bilginize

Takip Et

Answer ( 1 )

    0
    2023-06-07T15:57:05+03:00

    İslam’da, sağlık ve esenlik üzerindeki zararlı etkileri nedeniyle sigara içmek genellikle önerilmez. İslami dini metinlerde sigara içmeye doğrudan değinen özel alıntılar bulunmamakla birlikte, İslami prensipler ve öğretiler kişinin sağlığını korumasını ve zararlı maddelerden kaçınmasını teşvik eder. İşte sigara içmeye uygulanabilecek genel ilkelerle ilgili seçilmiş birkaç alıntı:

    1. “Kendinizi (ve birbirinizi) öldürmeyin. Şüphesiz Allah size karşı çok merhametlidir.” (Kuran 4:29)

    Bu ayet kendine zarar vermenin yasak olduğunu vurgulamaktadır. Sigara içmenin sağlığa zararlı olduğu bilinir ve çeşitli hastalıklara ve hastalıklara yol açabilir, bu da İslami kişinin sağlığını koruma ilkesiyle çelişir.

    1. “Ve kendi ellerinizle helâk edilmenize ortak olmayın.” (Kuran 2:195)

    Bu ayet, Müslümanları kendi kendini yok etmeye yol açabilecek eylemlerden kaçınmaya teşvik eder. Kişinin sağlığına zarar veren bir alışkanlık olarak sigara içmek bu ilkeye aykırı görülebilir.

    1. “Vücudunun senin üzerinde hakkı vardır.” (Hadis – Buhari)

    Bu hadis, Müslümanlara sağlıklarını korumak da dahil olmak üzere vücutlarına bakma sorumlulukları olduğunu hatırlatır. Sigara içmek bu sorumluluğun ihlali olarak görülebilir.

    1. “Hz. Muhammed (sav) şöyle buyurdu: ‘Zarar vermek ve zarara karşılık vermek yoktur.'” (İbn Mace)

    Bu hadis, kişinin kendisine ve başkalarına zarar verecek davranışlardan kaçınmasının önemini vurgulamaktadır. Sigara içmenin, yalnızca sigara içen için değil, aynı zamanda ikinci el dumana maruz kalanlar için de zararlı olduğu yaygın olarak kabul edilmektedir.

    Bu alıntılar sigara içmekten açıkça bahsetmese de, kişinin sağlığını koruma, zarardan kaçınma ve vücudunun sorumluluğunu alma gibi daha geniş İslami ilkeleri yansıtır. Bu esaslardan yola çıkarak birçok İslam alimi ve kuruluşu, zararlı etkileri nedeniyle sigara içmeyi caydırıcı hükümler ve beyanlar yayınlamıştır.

    En iyi cevap

Cevapla