Paylaş
Sır saklama – Beddua
BildirQuestion
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Sır saklama – Beddua
Hocam bi arkadaşımla aramızda bi konuşma geçti eğer bunu birinin yanında söylersen inşallah üniversite kazanamazsın hayatın yolunda gitmez sevdiğine kavuşamazsın ömür boyu pişmanlık yaşarsın dedim aynı şey benim içinde geçerli diye beddua ettim dün bi anda bi arkadaşın yanında ağzımdan kaçtı 1 yıl geçmişti konuşma üstünden bu sabah aklıma geldi beddua tamamen unutmuştum ettiğim bedduayı çok pişmanım ne yapmalıyı
Cevap:
Sır saklamak çok önemlidir insan hayatımda olan bazı konuları saklanması gerekir arkadaşınla önemli bir şey konuşmuşsun bunun açığa çıkmaması için dikkatli olman gerekirdi. bize soracak olursan öbür arkadaşına gidip kardeşim ben yanlışlıkla böyle bir şey yaptım ağzımdan kaçtı bilgin olsun demelisin. Bedduaya gelince biz kimseye beddua yı tavsiye etmiyoruz sizinde etmemenizi öneririz.
Cevap:
Beddua eden kişinin etmiş olduğu bedduadan dolayı pişman olmuş ise, Ellerini semaya doğru açıp Allah’tan af ve mağfiret dilemelidir. Örneğin “Allah’ım etmiş olduğum bedduadan dolayı pişman oldum ne olur bedduamı kabul etme. Bu hatamdan dolayı senden af ve mağfiret dilerim. Şüphesizki sen affedicisin affı seversin beni affeyle.” (amin)
Benzer Konular:
Answer ( 1 )
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Sır saklama ve beddua konuları, İslam dini ve ahlaki değerler açısından önemli konular arasındadır.
Sır Saklama:
İslam dini, sır saklamanın önemini vurgular. Başkalarının özel bilgilerini ifşa etmek, gizli konuşmalara kulak misafiri olmak veya sır saklanması gereken durumlarda sırrı açığa vurmak, ahlaki açıdan hoş görülen davranışlar değildir. İslam, bir kişiye başkasının sırrını ifşa etmenin bir tür hıyanet olduğunu öğretir. Sır saklamak, güveni ve saygıyı korumak, başkalarının mahremiyetini ve gizliliğini önemsemek anlamına gelir.
Beddua:
İslam dini, bedduanın da ciddi sonuçları olduğunu öğretir ve Müslümanları kötü dileklerden ve bedduadan kaçınmaya teşvik eder. Beddua, bir kişiye veya bir gruba zarar vermek için dile getirilen kötü sözler veya dileklerdir. İslam, insanların birbirlerine merhametli, adaletli ve iyiliksever davranmalarını öğretir. Beddua, sevgi, hoşgörü ve barışa aykırıdır. Müslümanlar, dileklerini Allah’a yönlendirirken başkalarına karşı olumlu duygular beslemeli ve hayır dilemeye odaklanmalıdır.
Özetle, İslam dini sır saklamanın önemini vurgularken, bedduadan kaçınmayı ve olumlu dileklerde bulunmayı öğretir. Bu değerler, Müslümanların birbirleriyle ilişkilerini güçlendirmeyi, güveni korumayı ve sevgi dolu bir toplum oluşturmayı hedefler.