Selamün aleyküm.
vücudun herhangi biyerinde bulunan , patlamamış sivilce, gusul abdestine engel midir? hanefi mezhebinde?
Selamlar
Hayır engel değildir.
Şifreni mi unuttun? Lütfen e-mail adresinizi giriniz. Bir bağlantı alacaksınız ve e-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturacaksınız.
Selamün aleyküm.
vücudun herhangi biyerinde bulunan , patlamamış sivilce, gusul abdestine engel midir? hanefi mezhebinde?
Selamlar
Answers ( 1 )
Gusülden sonra sivilce kabuğunu kaldırdım
Ben gusül aldım çıktığımda anlımdaki sivilce kabuğu biraz kalkmıştı bende hepsini kaldırdım hiç kanamadı şüphe ettim acaba guslüm kabul mü o sivilce kabuğu engel mi ? Gusül almadan önce baktım kabul kalkmamıştı bende ellemedim çok küçük bi kabuktu herhalde nemden kalkmış
Gusül abdesti alırken veya normal namaz abdesti dediğimiz abdesti alırken sivilcenin kalkmış kabuğunun kopması veya herhangi bir yaranın kabuk bağlaması sonucu kopması gusül abdestine engel bir durum değildir. Bir kimseye gusül abdesti farz olabilmesi için meninin çıkmış olması gerekir veya cinsel ilişkiden sonra gusül abdesti almak kişiye farzdır. Sivilcenin patlaması veya yaranın kabuğunun kopması gusül abdestine engel bir durum değildir.
Vücudun herhangi bir yerinde bulunan patlamamış sivilce veya vücutta bulunan kabuk tutmuş yaranın kopması gusül abdestini gerektiren bir durum değildir. Bir kimseye gusül abdesti farz olabilmesi için meninin çıkmış olması gerekir veya cinsel ilişkiden sonra gusül abdesti almak kişiye farzdır. Sivilcenin patlaması veya yaranın kabuğunun kopması gusül abdestine engel bir durum değildir.