Sosyal medyadan para kazanmak helal mi

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Sosyal medyadan para kazanmak helal mi

Sosyal medyadan para kazanmak helal mi

Benim bir YouTube kanalım var. Para kazanmanın açılması için bazı şartlar var mesela izlenme. Bu kanala izlenme satın alırsam o izlenmeden ve o izlenmeden dolayı görüp izleyen başka izlenmelerden kazandığım para haram olur mu?
Aldım diyelim 1 video tüm kanalı etkileyebilir başka izlenme almasam bile diğer videolardan kazandığım para haram olurmu



Sosyal medya hesaplarından YouTube gibi Google gibi sitelerden para kazanmak helaldir tabii ki bazı şartlarla…
İslam’ın alışveriş şartlarına uyarsanız kazandığınız da helal olur.

Sizin durumunuz anladığım kadarıyla bir video da hiçbir görüntüleme yokken görüntüleme satın alıyorsunuz yani kanala çok izlenmiş gibi gösteriyorsunuz.
Gerçekten izlenmiş ise bunda dini sakınca yoktur fakat istenmediği halde izlenmiş gibi göstermek aldatmaktır helal değildir

Yanlış anladıysam lütfen yazmaya devam ediniz



Soru soran arkadaş yanlış anlamadıysam şöyle diyor.Bu izlenmelerden gelen veya bu izlenmeden dolayı izleyen gerçek insanların izlenmesinden gelen para helal midir

 

Küfürlü video izlemek ve ona gülmek

BENZER KONULAR:

Answers ( 4 )

  1. Soru avatarı
    0
    2021-12-08T20:22:02+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Sosyal medya editörlüğü yaparak para kazanmak helal mi

    0
    2023-01-15T16:41:01+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Hocam lütfen sorumu cevaplayin

    Hocam instagramda haber paylasiyorum ve para kazanıyorum. İçerikleri diğer haber sitelerinden alıyorum kaynak belirtiyorum , kadınları veya haram bir şey paylaşmıyorum. Burada bir sakınca var mi

  2. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    instagramda haber paylaşmak caiz lakin, haber aldığınız yerlerden izin gereklidir ve haber içeriği islama aykırı olmamalıdır

  3. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslam’da, sosyal medyadan veya başka herhangi bir meşru geçim kaynağından para kazanmak, belirli etik ve yasal yönergelere uyulduğu sürece genellikle izin verilir (helal) kabul edilir. İşte bazı önemli hususlar:

    1. Gelir Kaynağı: Sosyal medyadan elde edilen gelir, mubah kaynaklardan olmalıdır. Yasa dışı maddelerin teşvik edilmesi, dolandırıcılık veya aldatma, ahlaksızlık veya ahlaksızlığın teşvik edilmesi veya diğer etik dışı veya yasa dışı eylemler gibi yasaklanmış faaliyetleri içermemelidir.
    2. İçerik ve Etik: Sosyal medyada yer alan Müslümanlar, ürettikleri veya tanıttıkları içeriğin İslami değer ve ahlak kurallarına uygun olmasını sağlamalıdır. Yalan, dedikodu, iftira yaymaktan, her türlü zararlı veya aldatıcı davranıştan kaçınmalıdır. İçerik İslami tevazu, edep ve başkalarına saygı ilkelerine uygun olmalıdır.
    3. Reklam ve Cirolar: Reklam veya ciro yoluyla gelir elde ediliyorsa, Müslümanlar tanıtılan ürün veya hizmetlerin helal ve yasal olduğundan emin olmalıdır. İslami öğretilere göre yasaklanmış veya zararlı olan herhangi bir şeyi desteklemekten veya teşvik etmekten kaçınmak önemlidir.
    4. Şeffaflık ve Dürüstlük: Sosyal medyada yer alan Müslümanlar, iş uygulamalarında şeffaflığı ve dürüstlüğü korumalıdır. Ücretli promosyonları veya ortaklıkları ifşa etmeli ve takipçilerinin veya izleyicilerinin güvenini tehlikeye atabilecek aldatıcı veya yanıltıcı uygulamalardan kaçınmalıdırlar.
    5. Zaman Yönetimi ve Öncelikler: Sosyal medya aracılığıyla geçim sağlamak caiz olsa da, çevrimiçi faaliyetler ile ibadet, aile ve toplum yükümlülükleri gibi diğer sorumluluklar arasında bir denge kurmak önemlidir. Sosyal medya kullanımı aşırı zaman almamalı, dini görev ve sorumlulukları yerine getirmekten alıkoymamalıdır.

    Geçim sağlamanın herhangi bir alanında olduğu gibi, bireylerin faaliyetlerinin İslami ilkelere uygun olduğundan ve helal gelirin gerekliliklerini yerine getirdiğinden emin olmak için bilgili bilim adamlarına danışmaları veya saygın kaynaklardan rehberlik almaları tavsiye edilir. Bireysel koşullara ve takip edilen sosyal medya faaliyetlerinin doğasına dayalı olarak özel rehberlik sağlayabilirler.

    En iyi cevap

Cevapla