Sözünde durmamak kul hakkına girer mi

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Sözünde durmamak kul hakkına girer mi

Sozunde durmamak kul hakkina girer mi

Benim cok samimi olduğum hemde hemşerim Bursalı olan hocam vardı bana sürekli sana seneye ders vericem yardımcı olurum dedi bende çalışmadım ona güvendim ders planı yaptık kocaelideyken hocanın babası hastalandı akrabalarım yardımcı oldu biz ailemle kötü gününde yanındaydık hiç ayrılmadık bir aksam beni aradı kan lazımmış ve bizde verdik Bursa’da o aksam yine dedi ne istersen yaparım dedi ben güvendim babası vefat etti sonra hoca beni hiç istemedi kızmaya basladı sınıfta herkesin içinde sonra agustosta konusuruz dedi ders konusunda ısrarcı oldum ama vermiyor telefon numaramı engellemiş silmiş beni tamamen yok sayıyor ben hiç bir şey yapmadım kötü olarak ders kimseye vermicem cok kötüyüm dedi ama öğrendimki bana vermemiş diğer öğrencilerine veriyormuş ders ben hep onunla birlikte yapıcam ders diye ayarladım subaylık için bana umut verdi yarı yolda bıraktı verdiği sözleri tutmadı bunun vebali nedir cok üzüldüm bide başkasına ders verip ama en kötü gününde yanındaydık ailemle beraber ben sabrediyorum ama cok agladım hakkımı helal etmiyorum baska hocalar var ama onunla program yapmıştık o daha farklı olucak megersem iki yüzlüymüş bunun vebali nedir


Bu yazdiklarınız doğru ise hoca size yanlış yapmış.yanlış anlamayın ama hayat bana tek taraflı değil iki tarafıda dinlemeyi öğretti.bu nedenle hocanızı burda kınayamam ama mutlaka bir nedeni olduğunu varsayıyorum.sizde bence dert etmeyin ders çalışmaya konsantre olun kafaya koymuşsanuz yaparsınız 16 saat ders çalışanları tanıyorum açığınızı kapatabilirsiniz.birde siz hocanıza karşı üzerinize düşeni yapmışsınız.karşılığını da Allahtan bekleyin hocadan değil.vesselam

BENZER KONULAR:

Answer ( 1 )

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Evet, İslam dini sözünde durmamayı ve başkalarının haklarına zarar vermek anlamına gelen kul hakkını ciddi bir şekilde ele almaktadır. İslam’da kul hakkı, bir kişinin diğer bir kişiye karşı olan sorumluluklarını ifade eder. Sözünde durmamak, bu kul hakkına zarar vermek anlamına gelir ve İslam’da hoş karşılanmaz. İşte İslam’ın kul hakkı ve sözünde durma konusunda vurguladığı bazı temel prensipler:

    1. Ahde vefa: İslam, sözünde durmayı ve verilen sözleri yerine getirmeyi önemser. Ahitlere ve sözleşmelere sadık kalmak, kişinin güvenilirliğini ve karakterini yansıtır. Başkalarıyla yapılan anlaşmalara ve verilen sözlere sadık kalmak, kul hakkına saygı göstermektir.
    2. Doğruluk: İslam, doğruluk ve dürüstlüğü önemser. Bir kişi söz verdiğinde veya bir taahhütte bulunduğunda, bu sözü yerine getirmek ve doğru olmak gerekir. Sözünde durmamak, başkalarının güvenini sarsar ve kul hakkına girebilir.
    3. İftar etmek: İslam, iftar etmeyi ve insanlarla iyi ilişkiler kurmayı öğütler. İftar etmek, insanlar arasında hoşgörü ve barışı sağlamaya yardımcı olur. Ancak, sözünde durmamak ve başkalarını haksız yere iftira etmek, kul hakkına zarar verir ve bu İslam’da hoş karşılanmaz.
    4. Hakları geri vermek: İslam, bir kişinin başkalarının haklarını korumak ve gerektiğinde geri vermekle yükümlü olduğunu öğütler. Eğer bir kişi sözünde durmadıysa veya başkalarının haklarına zarar verdiyse, bu hataları düzeltmek ve hakları geri vermek gerekir.

    Sonuç olarak, İslam dini sözünde durmamayı, kul hakkına girmek anlamına gelen bir davranış olarak görür. Söz vermek, ahitlere ve sözleşmelere sadık kalmak, doğruluk ve dürüstlük İslam’ın öğütlediği değerlerdir. Başkalarının haklarına zarar vermemek ve verilen sözleri yerine getirmek, İslam’ın kul hakkına saygı göstermeyi öğütlediği önemli prensipler arasındadır.

    En iyi cevap

Cevapla