Şükretmek ile ilgili kısa hadisler

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Şükretmek hakkında kısa hadisler

Sukretmek ile ilgili kisa hadisler

“Her kim, sağlımı yerinde mal ve namus güvenliği içinde ve o günlük yiyeceği yanında sabahlarsa, sanki bütün dünya onunmuş gibi, Allah’a şükretsin.”[150]

2- Resulullah (s.a.v.) buyuruyor ki:

“Kim, (amalık, topallık, kötürümlük gibi ) belaya müptela olan birisini görüp de Allah’a, bana sıhhat verdin diye hamd ederse, her türlü belalardan korunur.”[151]

“Allah’dan korkun ve münafıkların kaçışından kederlenmeyin. Ta ki, şükretmiş olasınız.”[152]

“Eğer küfre dalarsanız şüphe yok ki, Allah sizden müstağnidir; (hiç bir şeyinize muhtaç değildir). 0 kadar var ki. kullar küfrüne razı olmaz. Eğer şükreder de imana gelirseniz, sizin hesabınıza ona razı olur.”[153]

“Allah size bir güçlük dilemez, fakat sizi tertemiz yapmak ve üzerinizdeki nimetini tamamlamak ister; tâ ki şükredesiniz.”[154]

“Allah âyetlerini size böyle açıklıyor ki, şükredesiniz.”[155]

Soru: Hamd ve şükür ne demektir?

BENZER KONULAR:

Answer ( 1 )

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Şükretmek, İslam’da Allah’a minnettarlık ve O’na karşı şükran duygusuyla davranma anlamına gelir. İşte şükretmek ile ilgili kısa hadisler:

    1. “Allah’a en sevimli olan amel, kulun üzerine farz kıldığı şeyleri yerine getirmesidir. Sonra da kul, üzerine gelen musibetlerde sabreder ve Allah’a şükrederse bu, onun en sevimli amelidir.” (Tirmizi)

    Bu hadiste, Allah’ın farz kıldığı ibadetleri yerine getirmenin önemi ve musibetler karşısında sabır ve şükür göstermenin değeri vurgulanır. Şükretmek, İslam’ın temel öğretilerinden biridir.

    1. “Kim bir nimet gördüğünde ‘Elhamdülillah’ derse, nimet devam eder ve artar. Kim de bir nimet görüp ‘Elhamdülillah’ demezse, nimet elinden alınır.” (Tirmizi)

    Bu hadiste, nimetlere şükretmenin önemi ve şükür eden kişinin nimetlerin devamını sağladığı ifade edilir. Şükür, Allah’ın verdiği nimetlere minnettarlık göstermek ve O’na teşekkür etmektir.

    1. “Şüphesiz Allah, şükreden kullarını sever.” (Tirmizi)

    Bu hadiste, Allah’ın şükreden kullarını sevdiği ifade edilir. Şükretmek, Allah’ın hoşnutluğunu kazanmak ve O’na yakınlaşmak için önemli bir davranıştır.

    İslam, müminlere şükretmeyi ve nimetlere minnettarlık göstermeyi öğütler. Şükretmek, hem maddi hem de manevi nimetler için Allah’a teşekkür etmek ve O’nun rızasını kazanmak için önemlidir. Şükretmek, bir ibadet olarak kabul edilir ve müminlerin hayatlarının her alanında yer alması gereken bir tutumdur.

    En iyi cevap

Cevapla