Paylaş
Sünnet olmamış kişinin dini nikah kıyması caiz mi?
BildirQuestion
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Sünnet ve dini nikah
Kıymetli hocalarım Müslüman olup da sünnetini yaptırmayan kişi dini nikah kıyarsa ve daha sonrasında sünnet olursa değişen birşey olurmu yada nikah hiç kabul olmaz mı?
CEVAP:
Sünnet olmamış bir erkeğin dini nikah kıyması konusunda islam alimleri arasında ittifak vardır. İslam alimleri sünnet olmanın bir şart olmadığını belirtirken, 4 mezhep imamı sünnet olmayan bir erkeğin de dini nikah kıymasının caiz olduğunu ifade etmektedir.
Genel olarak, sünnet olmak erkeğin cinsel organının sünnet edilmesi anlamına gelir ve İslam’da önemli bir uygulamadır. Ancak, sünnet olmayan bir erkeğin dini nikah kıymasının caizdır.
Bu nedenle, sünnet olmayan bir erkeğin dini nikah kıyması konusunda yerel dinî otoritelerden veya İslam alimlerinden görüş almanız daha doğru olacaktır. Onlar, size konuyla ilgili uygun bir fetva verebilirler ve yerel uygulamalara bağlı olarak size rehberlik edebilirler.
BENZER KONULAR:
Answers ( 2 )
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Erkeklerin sünnet olmaları meşhur bir sünnettir. Sünnet olmadan nikah kıyması halinde bu nikaahı geçerlidir. Tekrardan nikah kıymasına gerek yoktur.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Şafii ve Hanbeli mezhebine göre erkeklerin sünnet olması farz olsa bile bu nikah kıymaya engel değildir hatta evlenmeye de engel değildir bir farz imal edilmiş olur ama nikaha bir zararı yoktur.
Hanefi ve maliki mezhebine göre ise sünnettir sünnet ihmal edilmiş olur