Paylaş
Sürtünmek gusül gerektirir mi
BildirQuestion
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Eşlerin sürtünmesi gusül gerektirir mi?
SORU:
Özel bir soru soracağım ?♀️ cinsel ilişki olmadan sadece çıplak şekilde belden aşağısı sürtünme olursa gusül abdesti almak gerekir mi?
CEVAP:
Eş ile veya başka bir nesne ile sürtünmek, meni/sperm çıkmadığı sürece gusül gerekmez. Eşiyle sürtünmek, birleşme olmaması ve meni çıkmaması şartıyla gusül gerekmez. Meni çıkarsa veya meni çıkmasa bile birleşme olursa gusül abdesti gerekir.
Sürtünme, cinsel organların birbirine değmesi veya sürtünmesi olarak tanımlanabilir. Sürtünme, cinsel ilişkiye girmekten farklı olarak, meni ya da mezi gelmeden gerçekleşebilir.
İslam’da, sürtünmenin gusül gerektirip gerektirmediği konusunda farklı görüşler vardır.
İlk görüşe göre, sürtünme gusül gerektirir. Bu görüşe göre, sürtünme, cinsel organların birbirine değmesi veya sürtünmesi olduğundan, meni ya da mezi gelmese bile guslü gerektirir.
İkinci görüşe göre, sürtünme gusül gerektirmez. Bu görüşe göre, sürtünme, cinsel ilişkiye girmeden gerçekleştiği için, meni ya da mezi gelmeden guslü gerektirmez.
Üçüncü görüşe göre, sürtünme gusül gerektirir, ancak meni ya da mezi gelmemişse sadece meninin çıktığı bölge yıkanır. Bu görüşe göre, sürtünme, cinsel organların birbirine değmesi veya sürtünmesi olduğundan, guslü gerektirir. Ancak, meni ya da mezi gelmemişse, sadece meninin çıktığı bölge yıkanması yeterlidir.
Dördüncü görüşe göre, sürtünme gusül gerektirmez, ancak mezi gelmişse gusül gerekir. Bu görüşe göre, sürtünme, cinsel ilişkiye girmeden gerçekleştiği için, guslü gerektirmez. Ancak, mezi gelmişse, gusül gerekir.
Fıkıh kitaplarında, sürtünmenin gusül gerektirip gerektirmediği konusunda farklı görüşlere yer verilmektedir. Bu görüşler, İslam bilginlerinin farklı yorumlarına dayanmaktadır.
Sonuç olarak, sürtünmenin gusül gerektirip gerektirmediği konusunda kesin bir hüküm yoktur. Bu konuda, kişinin kendi dini anlayışına göre bir karar vermesi gerekir.
Sürtünme sonrasında gusül alınmasının faydaları
Sürtünme sonrasında gusül alınmasının bazı faydaları vardır. Bu faydalar şunlardır:
- İnsanı manen ve bedenen temizler.
- Kişinin huzurlu ve rahat hissetmesini sağlar.
- Cinsel ilişkiye girmeden önce, bedenin temiz olmasını sağlar.
Sürtünme sonrasında gusül almanın zararları
Sürtünme sonrasında gusül almanın herhangi bir zararı yoktur. Ancak, gusül almanın bazı zorlukları olabilir. Örneğin, gusül alırken, vücudun tümünün yıkanması gerekir. Bu da bazı kişiler için zor olabilir.
BENZER KONULARIMIZ:
Answers ( 5 )
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Duhul gerçekleşmiş olması lazım bir de meni gelmiş olması lazım gusül abdestinin farz olması için.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Çıplak veya giyinik fark etmez meni çıkmadığı sürece gusül abdesti gerekmez.
Çünkü gusül abdesti gerektiren iki şey vardır: Cinsel ilişki ve Meni çıkması
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Sürtünme
Eşim ile çamaşır olmadan sürtünme sonrası gusul aldim.1 gün sonra akıntı geldı tekrar gusul almam gerekir mi ?
Ve de kadınlardaki gusul gerektirecek akıntı nasıldır?
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Sürtünme ile gusül abdesti alınması gerekmez meni çıkmamış ise. İster erkek olsun ister kadın fark etmez bir kişiye gusül abdesti almanın farz olabilmesi için ya cinsel ilişki olması gerekir ya da meninin çıkmış olması gerekir.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Zeker Ferce girmiş ise her halükarda gusül gerekir.
Girmemiş ise bakılır;
meni gelmiş ise gusül gerekir.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Sürtünme veya cinsel temasta bulunmak, eşler arasında fiziksel temasın bir türüdür. İslam dini, cinsel ilişkinin belirli bir şekilde gerçekleşmesi gerektiğini belirtir ve cinsel ilişki sonrası gusül abdesti alınması gerektiğini ifade eder.
Ancak, sürtünme veya cinsel temasta bulunmak, meni çıkmadığı sürece guslü gerektirmese de, bazı İslam alimleri bu tür temastan sonra takva açısından gusül abdesti alınması gerektiğini öğretirler.
Çoğu alimler ise sadece meni gelmesi durumunda gusül abdesti gerektiğini belirtirler. Hanefiler Şafiiler ve diğe riki mezhep imamı bu görüştedirler.