Paylaş
Teheccüd namazı ile ilgili hadisler
BildirQuestion
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Teheccüd namazı hakkında hadisler
Kısa Hadis-i Şerifler
“Geceleyin öyle bir zaman vardır ki, müslüman bir kimse o zamana rastlayıp Allah’tan dünya ve ahirete dair hayırlı brşey dilerse Allah ona dilediğini verir. Yapılan dualar her gece aynı şekilde kabul edilir.”
Müslim, Müsafirin, 166, 167
“Geceleyin kalkıp namaz kılan, hanımını da kaldıran, kalkmazsa yüzüne su serperek uyandıran kimseye Allah merhamet etsin. Aynı şekilde geceleyin kalkıp namaz kılan kocasını da uyandıran, uyanmazsa yüzüne su serperek uykusunu kaçıran hanıma da Allah merhamet etsin.”
(Hadisin devamında: “Onlar Allah’ı çok anan erkekler ve Allah’ı çok anan kadınlar arasında yazılırlar” buyurur. Allah’ı çok ananlar içinse mağfiret ve büyük bir mükafat hazırlandığı ayeti kerimede bizlere bildirilmiştir)
Ebu Davut, Tatavvu, 18
BENZER KONULAR:
Answer ( 1 )
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Teheccüd namazı, geceleyin uykudan uyanıp kılınan bir nafile namazdır ve İslam’da büyük bir öneme sahiptir. İşte Teheccüd namazı ile ilgili bazı hadisler:
Bu hadiste, geceleyin uyanıp Teheccüd namazı kılmanın, Allah’a yakınlığa erişmenin en üstün yol olduğu ifade edilir.
Bu hadiste, Teheccüd namazının geçmiş günahları temizlediği, kalbi yumuşattığı ve Allah’a yaklaştırdığı belirtilir.
Bu hadiste, Teheccüd namazının peygamberlerin sünneti olduğu ve bu namazı kılan kişinin peygamberlerin sünnetine uymuş olduğu vurgulanır.
Bu hadiste, Teheccüd namazı kılan kişinin, sabaha kadar ibadet edenlere benzer bir sevaba sahip olduğu ifade edilir.
Bu hadislerde, Teheccüd namazının önemi ve faziletleri vurgulanır. Teheccüd namazı, Allah’a yakınlık, günahların temizlenmesi, kalbin yumuşaması ve peygamberlerin sünnetine uyma gibi faydaları olan bir ibadettir. Müslümanlar, bu nafile namazı kılarak Allah’a yakınlaşmayı, dua etmeyi ve ibadetlerini artırmayı amaçlarlar. Teheccüd namazı, geceleyin uykudan uyanan bir Müslümanın Allah’ın huzurunda özel bir zaman geçirmesi ve ibadet etmesi anlamına gelir.