Tırnak Neden Yakılmaz?

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Tırnak Neden Yakılmaz ?

Tirnak Neden Yakilmaz

Tırnakların kesilmesi insan fıtratındandır. Rasulullah (sav) şöyle buyuruyor;
«Fıtrat beştir; (yahut beş şey vardır ki, bunlar fıtrattandır): Sünnet olmak, kasıkları traş etmek, tırnak kesmek, koltuk altındaki kılları yolmak ve bıyıkları kısaltmak.» (Müslim, Tahâre, 49) Müslüman’ın her daim temiz olması gerekir. Bu temizliğe ise öncelikle ellerinden ve ayaklarından başlaması gerekir. Özellikle ellerimiz gün boyunca birçok yere temas etmektedir. El ve ayak temizliği derken dikkat edilmesi gereken en önemli madde; tırnakların kesilmesidir. Tırnaklarımızın içerisine gün içerisinde birçok mikrop bulaşmaktadır. Dolayısıyla bu tırnakları uzatmak dinen doğru değildir. Her ne şartla olursa olsun tırnakları kırk günden fazla uzatmak, kesmemek dinen caiz değildir.
Kesilen tırnaklar ya gömülmelidir, ya da gömülme imkanı yok ise mutlaka çöpe atılmalıdır. Bu konuda Rasulullah (sav) bir hadislerinde şöyle buyurmaktadır;
“Saç ve tırnağınızı toprağa gömün, büyücüler onlarla sihir yapmasın!” (Deylemi)

Diğer Sitelerimiz:

dinisorusor.com

islamisorusor.com

mumsema.com.tr

BENZER KONULAR:

Answer ( 1 )

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Tırnakların ateşe veya ısıya maruz kaldığında neden yanmadığı sorusu öncelikle tırnakların bileşimi ve fiziksel özelliklerinden kaynaklanmaktadır.

    El veya ayak tırnakları olarak da bilinen tırnaklar, keratin adı verilen bir proteinden yapılır. Keratin, tırnakların, saçların ve cildimizin dış tabakasının yapısını oluşturan sert ve esnek bir maddedir. Bu protein, diğer malzemelere kıyasla ısıya ve aleve nispeten dayanıklıdır.

    Ateşe veya ısıya maruz kaldıklarında, çiviler kolayca alev almaz veya yanmazlar çünkü yüksek tutuşma sıcaklıklarına ve düşük yanıcılığa sahiptirler. Ayrıca çiviler, kompakt ve yoğun yapıları nedeniyle kolayca tutuşmazlar. Yoğun ısıya maruz kaldıklarında kararabilir veya kömürleşebilirken, alev almazlar veya daha yanıcı maddeler gibi yanmaya devam ederler.

    Ateş veya ısı ile çalışırken her zaman dikkatli olunması gerektiğine dikkat etmek önemlidir ve yaralanma veya hasarı önlemek için genellikle tırnakları veya herhangi bir vücut parçasını doğrudan alevlere veya aşırı sıcaklıklara maruz bırakmaktan kaçınılması önerilir.

    En iyi cevap

Cevapla