Tövbeyi geciktirmeyin çünkü ölüm ansızın gelir

Question

Tövbeyi geciktirmenin hükmü nedir?

Tövbeyi geciktirmek günah veya küfür ya da şirk olabilir mi yoksa sadece günah mıdır?


 

Tovbeyi geciktirmeyin cunku olum ansizin gelir

 

Tövbeyi geciktirmek iyi değil Allahın sevmediği iştir ama asla küfür değildir sadece günah işlemiş olur

Allah’a imân etmiş kişiler, bilerek veya bilmeyerek günah işledikleri zaman hemen Allah’a yönelip tövbe etmekten çekinmemelidirler. Çünkü ilgili ayet ve hadislerden anladığımıza göre Yüce Allah samimiyetle ve şartlarına uygun olarak yapılan tövbeleri kabul eder, kullarını bağışlar. Ayrıca, günahları bırakıp kendisine yönelenleri sever, zira günahkârlar için yüce Allah’ın rahmet, mağrifet ve kereminden başka bir sığınak yoktur.

Hutbemizi Resulullah (s.a)in bir hadisiyle bitirelim:
Her Âdemoğlu hata yapar. Hata yapanların en hayırlısı tevbe edenlerdir” (Tirmizi,Kıyamet 50)

Benzer Konular:

 


 

Dini Soru Cevap

Her soru cevap verilmeye değerdir, yeter ki aynı konu bize sorulmuş olmasın ve kurallara uygun sorulsun. Lütfen soru yollamadan önce aynı konu var mı diye \\\\"ARAMA\" yapınız. Konu altına yazılan sorulara öncelik tanıyoruz.. Bilginize

Takip Et

Answers ( 2 )

    0
    2021-08-14T11:21:44+03:00

    Bozulan tövbeyi bekletmek

    Ben bir konuda tövbe ettim ama dayanamadım bozdum yeniden tövbe etmek istiyorum ama etrafım çok kalabalık fısıldasam bile duyulur bir daha tövbe etmek için beklemem gerekiyor.Bozulan tövbeyi bekletmek uygunmudur?

    • Tövbe hemen edilmeli ki bir değeri olsun. Tövbenin nasıl yapıldığını öğrenmelisiniz, içinden Allaha yalvarıp affedilmeyi dilemek tövbedir, yalız olmaya gerek yoktur.

  1. komutan
    0
    2023-09-05T15:42:27+03:00

    Bahsettiğiniz söz, İslam inancına dayanan bir öğüttür ve birçok İslam kaynağında bulunabilir. Bu söz, Müslümanlar arasında tevbe (pişmanlık duyarak günahlardan dönmek) önemli bir ilke olarak kabul edildiği için sıkça hatırlatılır.

    İslam’a göre, bir kişi günah işlediğinde hemen tevbe etmesi önerilir, çünkü ölüm her an gelebilir ve kişi ne zaman öleceğini bilemez. Bu nedenle, insanlar günah işlediklerinde Allah’a yönelip tevbe etmelilerdir. Tevbe, kişinin pişmanlık duyarak günahlarından vazgeçmesi, bu günahları Allah’a samimiyetle itiraf etmesi ve aynı günahları tekrar işlememeye karar vermesi anlamına gelir.

    Tevbe etmek, bir kişinin manevi bir temizlik sürecine girmesi ve Allah’ın rahmetine yönelmesi anlamına gelir. İslam’a göre, Allah her zaman tevbeleri kabul edicidir ve tövbe edenleri affeder. Bu nedenle, tevbe etmek ve günahlardan dönmek her zaman mümkündür.

    Bu öğüt, insanlara hayatlarını olumlu bir şekilde yönlendirmeleri ve Allah’a yakın olmaları gerektiğini hatırlatır. Herhangi bir anda ölümün gelme ihtimali, insanları daha dikkatli ve bilinçli bir şekilde yaşamaya teşvik eder.

    En iyi cevap

Cevapla