Selamunaleykum ben bu gece cinsel içerikli rüya gördüm sabah uyandığımda iç çamaşırımda 2 3 damla ıslaklık vardı gusül abdesti almam gerekiyor mu? Bide bugün cuma çabuk yanıtlarsanız sevinirim.
Selamun aleyküm erkeğim yaşım 33 Ben uyanırken genelde sertleşme oluyor ama bir rüya filan gördüğü bilmiyorum akıntı filan da olmuyor bugün yine uyandım kahvaltı yaparken sanki bişey sızar gibi hissettim idrar sıkıştırması da vardı bu arada neyse kahvaltıdan sonra lavaboya gittim bir damla kadar akıntı olmuş herhangi bir kokusu filan da yok du ama mahiyetini bilmiyorum bu durumda ne yapmam gerekir.
Answer ( 1 )
Uyanınca çamaşırda görülen ıslaklık, genellikle gece rüyasında meydana gelen bir durum sonucu olur ve bu durumun gusül gerektirip gerektirmediği, o ıslaklığın ne olduğuna bağlıdır. Eğer bu ıslaklık, cinsel ilişki sonucu ya da rüya ile ilgili olarak meydana gelen meni ise, gusül gereklidir. Ancak, eğer bu ıslaklık başka bir nedenle, örneğin terleme ya da başka bir vücut sıvısı nedeniyle oluşmuşsa, gusül gerekmez.
Eğer bu durum hakkında kesin bir tereddütünüz varsa, daha fazla açıklama alabileceğiniz bir dini otoriteye başvurmanızda fayda olabilir.