Sabah kalktığımda ihtilam olmuştum. Hastane randevum olduğu için hemen boxer değişip yüzümü yıkayıp hastaneye gittim. Randevusu kaçırmamak için tuvalete gitmedim.Git gel 1 saat yürümüşümdür çok zaman geçti yani. Hastaneden gelince de hemen banyoya girdim malum Corona var girmişkende gusulde aldım. Sonra tuvalete gidince idrarla beraber meni çıktı. Bu durumda cünüp olur muyum ? Oluyorsam da neden o meni şehvetle fışkırmamış oluyor sonuçta. Asıl durum orgazm olmak değil mi ?
idrarla gelen mezi gusül gerektirir mi
Gelen bu sıvı meni değil vedidir.
Buluğ çağına ermiş kimsenin dört çeşit suyu vardır.
1. İdrar,
2. Meni,
3. Mezî,
4. Vedî.
Bunlardan guslü gerektiren yalnız menidir. Meninin üç özelliği vardır:
1. Sıçrayarak çıkması,
2. Hazzın hasıl olması.
3. Yaş iken hamur kokusunu, kuru iken yumurtanın beyaz kısmının kokusunu vermesidir.
Benzer Konular:
Answers ( 2 )
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Büluğ çağına gelmiş bir kimseden dört tane su gelir. İdrar, meni, mezi ve vedidir. Bunlardan sadece meni geldiği zaman gusül abdesti gerekir. Diğer üç tanesi geldiği zaman gusül abdesti gerekmez. Bir kimse meniyi şu yolla tespit edebilir; meni sıçrayarak çıkar, şehvetlenme de çıkar, kurudupu zaman da bir tabaka oluşturur
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
İslam’da cünüplük durumu, cinsel ilişki sonrası veya cinsel bir uyarılma sonucu meni gelmesiyle meydana gelir. İdrarla gelen meni, cünüp olma durumunu etkilemez. Cünüp olmak için meninin gelmiş olması gereklidir. İdrarla gelen meni, cünüp olma durumunu tetiklemez.
Ancak cünüplük durumu, bir kişi namaz kılmak veya diğer ibadetleri yerine getirmek istediğinde dikkate alınmalıdır. Cünüp bir kişi, abdest almadan veya gusül yapmadan namaz kılamaz veya diğer ibadetleri gerçekleştiremez. İslam’da bu tür ibadetler için temizlik ve ritüeller önemlidir. Cünüp bir kişi, gusül alarak veya abdest alarak cünüplük durumundan çıkabilir ve ibadetlerini yerine getirebilir.