Paylaş
Uzun süren hayız
BildirQuestion
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Uzun süren hayız
Bazı kadınlar 12 gün sürüyor hayızlı olması. Bu tamamen bitene kadar mı beklemeli namaz kılmak için ve eşle ilişkiye girmek için..?
Selamun aleykum öncelik ile hangi mezhebe tabi iseniz onu belirtseniz ona göre cevaplayalım.Bn yine de genel bir açıklama yapayım.
Hanefi mezhebinde 10 günden fazla olan âdet günleri özür sayılır.Ondan sonraki elen lekelenmeler veya kanamalar özür yani(istihaza )kanı sayılır.Hayızdan temizlenip gusül alıktan sonra eşiniz ile beraber olup ibadetlerinize devam edebilirsiniz ,her namaz vakti nrmal abdestinizi alırsınız.
Şafii mezhebin de ise En fazla hayızmüddeti, arada kesilse dahi geceleri ile beraber 15 gündüz. 15 günden sonra istihaza(özür) durumu meydana gelir .Henefi mezhebinde olduğu gibi hayız dönemi bittikten sonra gusül abdesti alıp ibadetlerinize deva edersiniz aynı şekilde eşiniz ile birlikte olabilirsiniz.
BENZER KONULAR:
- Adetli (hayız iken) veya lohusa kadınla cinsel ilişkinin kefareti var mıdır, varsa ne kadardır?
- hayızlı kadın ile cinsel ilişkinin sınırları nelerdir?
- hayız Sonrası Kahverengi Akıntı Orucu Bozar mı?
- hayız halinin bittiği nasıl anlaşılır?
- hayız olmak
- Tümünü görüntüle.
Answer ( 1 )
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
İslam’da uzun süren hayız dönemi, kadınların normal adet kanamasından daha uzun süren ve genellikle 15 gün veya daha fazla süren adet dönemini ifade eder. Uzun süren hayız, bazı sağlık sorunlarına veya hormonal dengesizliklere işaret edebilir.
İslam’da uzun süren hayız dönemi hakkında belirli bir hüküm veya yasaklama bulunmamaktadır. Ancak, İslam’da adet dönemi süresi genellikle 7 ila 10 gün arasında kabul edilir. Eğer bir kadının adet dönemi normalden uzun sürüyorsa, bu durumda kadınların sağlık uzmanına danışmaları ve uygun tıbbi yardım almaları önerilir.
Ayrıca, uzun süren hayız dönemi boyunca kadınlar ibadetlerini yerine getiremeyebilirler. Bu durumda, kadınların bu süre zarfında namaz, oruç veya diğer ibadetlerini ertelemeleri veya telafi etmeleri tavsiye edilir. Uzun süren hayız dönemi, kadının sağlığı ve rahatlığı için önemlidir, bu nedenle tıbbi tavsiyelere uyulması ve Allah’ın rahmetine güvenilmesi önemlidir.