Paylaş
Uzun Tırnak Günah mı?
Question
Uzun Tırnak Neden Günah?
Tırnakların kesilmesi fıtrattandır. Yani bir Müslüman’ın tırnaklarını uzatmadan, zamanı geldiğinde bu tırnaklarını kesmesi insan fıtratındandır. Tırnakları uzun bırakmak hem dinen, hem de sağlık açısından hiç de doğru değildir.
Müslüman’ın her daim temiz olması gerekmektedir. Deyim yerinde ise bu temizliğe el ve ayaklarından başlaması gerekir. El ve ayak temizliği derken de akla ilk gelen tırnak temizliğidir. Tırnaklarımızın içerisine gün içerisinde birçok mikrop bulaşmaktadır. Dolayısıyla bu tırnakları uzatmak dinen doğru değildir. Her ne şartla olursa olsun tırnakları kırk günden fazla uzatmak, kesmemek dinen caiz değildir. Olaya bu şekilde bakacak olursak, evet tırnakları kırk günden fazla uzatmak günahtır.
Sonuç olarak diyebiliriz ki; tırnak aralarında bulunan kirler adeta mikrop yuvasıdır. Bu sebeple tırnakları uzamadan zamanında kesmek hem sağlık hem de din açısından gereklidir. Sebepsiz yere tırnakları kırk günden fazla uzatmak ise dinen caiz değildir.
Diğer Sitelerimiz:
BENZER KONULAR:
Cevapla