Valla demek yemin midir?

Question

Yemin Sayılan cümleler

Valla demek yemin midir

Hocam ben 12 yaşındayım bir köpeğimiz var o köpeğe ben valla seni döverim dedim sonra salıncakta sallanırken valla seni dövmem dedim sonrada aklıma vesveseler dolaştı vallayi seni döverim dedim şimdi bunun kefaretini ödemem mi gerekiyor 3 gün varsa öderim çok korkuyorum böyle şeylerden ne yapmam gerekiyor Kısaca Valla demek yemin midir ?



Şimdi kaç yaşındasın? Dinini yeni mi öğrendin yoksa neden şimdi soruyorsun?

Vallahi demek yeminindir her bozmada yemin kefareti gerekir
Yemin kefareti 300 liradır buna gücü yetmeyen 3 gün oruç tutar hanefiye göre peşpeşe



ben 12 yaşındayım 3 sene kuran kursuna gittim hocam olay bugün oldu : bizim beslediğimiz köyde bir köpeğimiz var ben onla yakınlaşdım ısırmaya çalıştı bende ağzımdan fırladı hocam sadece ( valla ) sonra dilim döndü vurmam dedim hocam vesveseli bir insanım ben Salıncağa sallanmaya gittim kendim sallanırken valla döverim seni dedim köpeğe yani hocam sonra dolaştım kafama takıldı korkuyorum çok vallayi döverim seni döverim dedim köpeğe sizde sertçe cevap verdiniz ağlicak gibi oldum son günlerde vesvese denen şey kafama sardı ben bu köpeği az önce besledim sonra kendi yerine koydum bozmadım ama 5 gün sonra köpekten ayrılcam babama söylicem istanbula gelince bu olayı dediğim gibi 12 yaşındayım hergün elham ve sübhaneke duasını okurum vesveseden uzak kalmak için köpeğime vurmadım şuan yerinde ellemicem bidaha uzak kalcam babannem yada kardeşim besler artık ben size birşey söylemek isterim : ben vallayi demedim sadece valla demek yemin midir ergenlik çağındayım lütfen hocam ağlicam

Dini Soru Cevap

Her soru cevap verilmeye değerdir, yeter ki aynı konu bize sorulmuş olmasın ve kurallara uygun sorulsun. Lütfen soru yollamadan önce aynı konu var mı diye \\\\"ARAMA\" yapınız. Konu altına yazılan sorulara öncelik tanıyoruz.. Bilginize

Takip Et

Answer ( 1 )

    0
    2023-06-08T15:05:53+03:00

    İslam’da yeminler ciddi ve önemli taahhütlerdir ve bu yeminler yerine getirilmelidir. Aşağıda, İslam’da yemin sayılan bazı cümlelere örnekler verilmiştir:

    1. “Allah’ın adıyla”: Bu ifade, bir eylem veya beyanatı gerçekleştirmeden önce Allah’ın adını anarak yapılan bir yemindir. Örneğin, “Allah’ın adıyla, doğruyu söyleyeceğime yemin ederim.”
    2. “Wallahi” veya “Billahi”: Bu ifadeler, “Allah şahidim olsun” anlamına gelir. Bir durumu vurgulamak veya bir taahhüdü güçlendirmek için kullanılır. Örneğin, “Wallahi, sana yardım edeceğime yemin ederim.”
    3. “Rabbim şahittir”: Bu ifade, Allah’ın tanık olduğunu belirtmek için kullanılır. Örneğin, “Rabbim şahittir, bunu gerçekleştireceğime yemin ederim.”
    4. “Ebuğemle”: Bu ifade, “ölmüş anne ve babamın üzerine yemin ederim” anlamına gelir. Örneğin, “Ebuğemle, sana doğruyu söyleyeceğime yemin ederim.”

    Bu ifadeler yemin olarak kabul edilir ve bir taahhüdü ifade etmek için kullanılırlar. Yeminler ciddiye alınmalıdır ve yerine getirilmemesi durumunda günah olarak kabul edilebilir. Ancak yeminlerin, gereksiz veya hafife alınacak şekilde sık sık kullanılması da önerilmez. İslam’da doğruyu söylemek ve verilen sözleri tutmak önemlidir, ancak yeminlerin gereksiz yere kullanılması yerine, güvenilir bir söz ve dürüstlük temel alınmalıdır.

    En iyi cevap

Cevapla