Vesvese Sıkıntısı yaşıyorum

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Ben yirmi yaşında bir kızım.

Öncelikle söyleyeceğim şeylerden utanç duyuyorum ama artık emin olmak istiyorum.

Son iki haftadır bir gün aralıkla rüyamda müstehcen şeyler görüyorum ve neredeyse her gün gusül aldım ve bu sebepten üşüttüm yani hastalandım..

Müstehcen rüya gördükten kendimle alakalı rüyalar değil sadece görüyorum sonra uyanınca rahmim de iki üç kıpırtı hissediyorum ve gündelik hayatım da akıntı olduğu için meni olup olmadığını anlayamıyorum.

Normalde de ihtilam olma şüphesi bir yıldır var ama son haftalarda sıklaştı kendimden çok utanıyorum ailem markete gittiği zaman beş dakikada abdest almaya çalışıyorum beş dakika da abdest geçerli olur mu?

Ve bir de bu bir yıl içinde bazı uyandığım günlerde şiddetli kıpırtılar oluyordu şimdi düşündüğümde bu son haftada hissetiklerim sadece vesvese mi yoksa guslüm bozuldu mu?

Rüyada uyanında orgazm olmadığımı düşünüyorum ama her seferinde büyük pişmanlık oluyor ne olur yardım edin namazlarımı kılmamaya başladım ne olur.

Ve bir de abdestli iken sürekli gazım geliyor. Tutmaya çalışıyorum namazda da kendimi sıkıyorum sonra sanki içim de ses geliyor makattan gazın çıkmadığını düşünüyorum ama içimden gaz sesi çıkıyor patlıyor gibi sonra hafif makattan hava kaçıyor hissi oluyor namazım geçerli oluyor mu? Ve bir de taharet alırken sanki taharet suyu üzerime sıçrıyor hissi oluyor bu yüzden namazım geçerli olmaz diye düşünüyorum üstümü değiştiriyorum ya da taharet aldıktan sonra bundan utanıyorum sol elim ıslak bir şekilde peçeteyi alıyorum kuruluyorum üstümü o ıslak elimde unuttuğum zamanlar çekiyorum üstüm necaset olmuş oldu mu ve bir de temiz elimle çekerken taharet suyu damlacıkları üstüme geliyor bu necaset midir yoksa ben büyük bir günahkar mıyım her şeyden soğudum hayatım alt üst oldu kendimden nefret ediyorum lütfen yardım edin lütfen sesimi duyun

Answers ( 2 )

  1. Vesvas avatarı
    0
    2020-12-04T17:00:55+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Vesvese bir hastalıktır hem de çok ciddi bir hastalıktır tedavi olmadan vesvese lerinizi Dini sitelere yollayıp duruyorsunuz böyle bir şifa yolu yoktur çevrenizde hiç mi bir hoca yok içme bir doktor yok bir psikolog yok sadece kendinizi avutuyor ve hocaları meşgul ediyorsunuz

     

    Diyeceğim Allah size şifa versin başımıza da vermesin

  2. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    “Vesvese” olarak da bilinen “vesvese”, bir kişinin zihninde ortaya çıkabilecek davetsiz düşünceler veya şüpheleri ifade eden Arapça bir terimdir. Bu düşünceler kalıcı, tekrarlayıcı olabilir ve kaygı veya sıkıntıya neden olabilir. İslami bir bağlamda vesvese tipik olarak ibadet eylemleri, dini yükümlülükler veya ahlaki davranışlarla ilgili müdahaleci düşüncelere atıfta bulunur.

    Vesvese ile uğraşmak zor olabilir, ancak onu ele almanın ve yönetmenin yolları vardır. İşte bazı öneriler:

    Allah’a sığının: Aklınıza takılan bir düşünce veya şüpheye düştüğünüzde “Euzü billahi min eş-şeytan er-racim” (Kovulmuş şeytandan Allah’a sığınırım) diyerek Allah’a sığının. Şeytan’ın (Şeytan) bu davetsiz düşünceleri ekmeye çalışan kişi olduğunu ve Allah’a sığınmanın, koruma ve iç huzuru bulmanıza yardımcı olabileceğini unutmayın.

    İslam’ın öğretilerine odaklanın: Anlayışınızı ve inancınızı güçlendirmek için İslami öğretileri ve ilkeleri inceleyin ve öğrenin. Bu, gerçek endişeler ile temelsiz şüpheler arasında ayrım yapmanıza yardımcı olacaktır. Kuran okuyarak, sahih hadisleri inceleyerek ve bilgili alimlerden rehberlik isteyerek bilginizi artırın.

    Bir ibadet rutini oluşturun: Dualar, dualar ve Kuran’ın okunması gibi ibadetleri tutarlı bir rutini sürdürün. Bu eylemlerde bulunmak, zihni sakinleştirmeye ve Allah ile bağınızı güçlendirmeye yardımcı olarak, davetsiz düşüncelerin etkisini azaltabilir.

    Aşırı öz-analizden kaçının: Bazen, aşırı öz-analiz ve aşırı düşünme nedeniyle damarlar ortaya çıkar. Aklınıza gelen her düşünceyi veya şüpheyi aşırı derecede analiz etmemeye çalışın. Tüm düşüncelerin sizin kontrolünüzde olmadığını ve her geçen düşüncenin altında ezilmektense olumlu eylemlerde bulunmaya odaklanmanın önemli olduğunu unutmayın.

    Destek alın: Sağlığınızı önemli ölçüde etkileyen kalıcı vesvese yaşıyorsanız, bilgili ve anlayışlı bir İslam alimi veya danışmanından rehberlik almanız yararlı olabilir. Size kişiselleştirilmiş tavsiyeler, destek ve sorunları yönetmek ve üstesinden gelmek için stratejiler sağlayabilirler.

    Vesvese’nin birçok kişinin karşılaştığı ortak bir zorluk olduğunu ve bunu deneyimleme konusunda yalnız olmadığınızı unutmamak önemlidir. Sabır, sebat ve Allah’a tevekkül ile bu takıntılı düşüncelerin üstesinden gelebilir ve imanınızda huzur bulabilirsiniz.

    En iyi cevap

Cevapla