Yaşadığımız çevreye ve tabiata karşı ne gibi görev ve sorumluluklarımız vardır?

Question

Yaşadığımız çevreye ve tabiata karşı ne gibi görev ve sorumluluklarımız vardır? Bu konuda Genel Ağ, süreli yayınlar vb. kaynaklardan bir araştırma yapıp sunu hazırlayınız.

Yasadigimiz cevreye ve tabiata karsi ne gibi gorev ve sorumluluklarimiz vardir

Peygamberimiz (s.a.v.), çevreyi korumaya ve temiz tutmaya büyük önem vermiştir. İnsanları; doğal çevreyi korumaya, ağaç dikmeye ve çevreyi yeşillendirmeye teşvik etmiştir. Bununla ilgili olarak bir hadisinde şöyle buyurmuştur: “Bir kimse ağaç diker ve bunun meyvesinden de insan, hayvan veya kuş yerse yenen şey, onun için bir sadaka yerine geçer.” Peygamber Efendimiz (s.a.v.) başka bir hadisinde de “Kim bir ağaç dikerse Allah o kimseye, ağaçtan hasıl olan ürün kadar sevap yazar.” buyurmuştur.

Yaşadığımız yerdeki sokakların, caddelerin, parkların, piknik alanlarının ve doğal çevrenin temiz olması fert ve toplum sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Bunun için Hz. Peygamber (s.a.v.); yeşil alanların, ağaç gölgeliklerinin, su kaynaklarının temiz tutulması, buraları kirletecek davranışlardan kaçınılması konusunda insanları uyarmıştır. Onlardan, çevreye zarar verebilecek davranışlardan kaçınmalarını istemiştir.

BENZER KONULAR:

Dini Soru Cevap

Her soru cevap verilmeye değerdir, yeter ki aynı konu bize sorulmuş olmasın ve kurallara uygun sorulsun. Lütfen soru yollamadan önce aynı konu var mı diye \\\\"ARAMA\" yapınız. Konu altına yazılan sorulara öncelik tanıyoruz.. Bilginize

Takip Et

Answer ( 1 )

    0
    2022-09-23T16:03:58+03:00

    İnsan, dünya üzerinde bir topluluk şeklinde yaşamını sürdürür. Ve bu da insan için bazı sorumlulukların olması demektir. Yaşadığımız çevreye ve tabiata karşı bazı sorumluluklarımız vardır; yaşadığımız yerdeki sokakların, caddelerin, parkların, piknik alanlarının ve doğal çevrenin temiz olması fert ve toplum sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Bunun için Hz. Peygamber (s.a.v.); yeşil alanların, ağaç gölgeliklerinin, su kaynaklarının temiz tutulması, buraları kirletecek davranışlardan kaçınılması konusunda insanları uyarmıştır. Onlardan, çevreye zarar verebilecek davranışlardan kaçınmalarını istemiştir.

Cevapla