Yeme ve içmede şeytan ve cinlerden korunmanın yolu

Question

Yemek yerken içerken şeytandan ve kötü cinlerden korunma duası

Yeme ve icmede seytan ve cinlerden korunmanin yolu

Yemek esnasında besmele çekmek: Buna delil Muslim’in Sahih’inin eşribe (içecekler) bahsinde naklettiği Huzeyfe Radıyallahu anh‘ın şöyle dediğine dair rivayetidir: Bizler Peygamber Sallallahu aleyhi vesellem ile birlikte bir yemekte bulunduğumuz takdirde, Rasûlullah Sallallahu aleyhi vesellem başlayıp da elini yemeğe uzatmadıkça, biz ellerimizi uzatmazdık. Bir seferinde onunla birlikte bir yemekte bulunduk. Adeta itilircesine küçük bir kız geldi. Elini yemeğe uzatmak istedi. Rasûlullah Sallallahu aleyhi vesellem onun elini tuttu. Daha sonra yine itilircesine bedevi bir arap geldi, onun da elini tuttu. Rasûlullah Sallallahu aleyhi vesellem şöylebuyurdu:
“Şüphesiz şeytan üzerinde Allah’ın adı anılmayan yemeği kendisi için helâl beller. Bu cariyeyi onun vasıtasıyla yemek kendisine helal olsun diye getirdi. Ben onun elini tuttum. Daha sonra bu vasıta ile yemek kendisine helâl olsun diye bu bedevî arabı getirdi, onun da elini yakaladım. Nefsim elinde olana yemin ederim ki, onun eli bu cariyenin eliyle birlikte benim elimin içindedir.”

BENZER KONULAR:

Dini Soru Cevap

Her soru cevap verilmeye değerdir, yeter ki aynı konu bize sorulmuş olmasın ve kurallara uygun sorulsun. Lütfen soru yollamadan önce aynı konu var mı diye \\\\"ARAMA\" yapınız. Konu altına yazılan sorulara öncelik tanıyoruz.. Bilginize

Takip Et

Answer ( 1 )

    0
    2023-06-03T15:56:58+03:00

    İslam’da, yeme ve içme sırasında şeytanlardan ve cinlerden korunmak tavsiye edilmiştir. İşte böyle bir koruma aramanın bazı yolları:

    1. Allah’ın Adıyla Başlayın: Yemeye veya içmeye başlamadan önce “Bismillah” (Allah’ın adıyla) demek tavsiye edilir. Bu, yeme veya içme eyleminin Allah’ın nimetlerini aramak ve O’nun rehberliğine uymak niyetiyle yapılması gerektiğini hatırlatır.
    2. Sağ Elle Yemek: Sol el daha az temiz olduğu için sağ el ile yenilip içilmesi müstehabdır. Bu uygulama doğrudan şeytanlardan ve cinlerden korunma ile ilgili olmayıp, İslam’ın genel bir görgü kurallarıdır.
    3. Yemekten Önce ve Sonra Dua Okunması: Yemeğe başlamadan önce “Bismillahi wa ala bereketillah” (Allah’ın adıyla ve Allah’ın bereketiyle) duasının okunması müstehabdır. Yemeği bitirdikten sonra “Elhamdülillah” (Hamd Allah’a mahsustur) diye bilinen duayı okuması tavsiye edilir. Bu dualar Allah’a şükran ifade eder ve O’nun nimetlerini arar.
    4. Aşırı Yemekten Kaçının: Ölçülü yemek yemek ve aşırı tüketimden kaçınmak önemlidir. Yiyecek ve içeceklere aşırı düşkünlük olumsuz fiziksel ve ruhsal etkilere yol açabilir. Nefsine hakim olmak ve ölçülü olmak İslam’da erdemli kabul edilir.
    5. Yemekten Sonra Allah’a sığının: Yemeği bitirdikten sonra “Allahümme barik lena fi ma razaktane vakina ezaben-nar” (Allah’ım, bize verdiğin rızıkları bereketlendir ve bizi Allah’ın azabından koru) duasını okumak müstehabdır. Cehennem ateşi). Bu dua, Allah’ın yenen gıdaya bereket vermesini ve her türlü zarardan korunmayı diler.

    Bu uygulamalar, Allah’ın nimetlerini arama, şükretme ve yeme-içme sırasında dikkati sürdürmeye vesile olur. Şeytanlara ve cinlere karşı özel çareler olmasalar da, Allah’ın korumasını arama ve O’nu hoşnut edecek şekilde davranma şeklindeki daha geniş İslami öğretileri yansıtırlar.

    En iyi cevap

Cevapla