Paylaş
Yemin edip bozmak
Question
Çok kez yemin etmek
O kadar yemin ettim bozdum masturbasyon yapmiyacagim diyorum yapiyorum ben bir ps4 istiyordum çok dua ettim en sonunda eğer ki bu şeyi 1 ay içinde yaparsam bana nasip olmasın dedim ve yaptım ne yapmalıyım çok pisman oluyorum ama sehvetime engel olamiyorum
İnsan bazı kötü alışkanlıklarını terk etmek için yemin eder bunun bir günah yoktur belki nefsine sahip olamayanlar için doğru bir yöntemler fakat cezasında katlanmak gerekir.
Size tavsiyem yemin etmeden tövbe edin ve yapmamaya çalışın şayet tevbenizi bozarsanız bir daha samimi bir şekilde yine tövbe ediniz ve günah işlememek için elinizden geldiği kadar direnin
Tövbe yine bozulursa yine tövbe edin
Tövbe kapısı kıyamete kadar açıktır
Tövbe ettiğini zaman gerçekten yüce Rabbimiz pişman olduğunuzu bilsin yeter o günahları affeder.
Benzeri konular:
Answer ( 1 )
Yemin etmek veya söz vermek İslam’da ciddi bir mesele olarak kabul edilir. Geçerli bir sebep olmaksızın bir söz veya yemini bozmak genellikle tavsiye edilmez ve günah olabilir. İslam, kişinin taahhütlerini yerine getirmesinin ve konuşmasında doğru olmasının önemini vurgular.
Bir kişi bir yemin veya söz verdiğinde, elinden gelen en iyi şekilde yerine getirmesi beklenir. Geçerli bir sebep olmaksızın yemini veya sözü bozmak güveni, doğruluğu ve dürüstlüğü zedeler. İnanç ihlali olarak görülür ve hem bu dünyada hem de ahirette olumsuz sonuçları olabilir.
Ancak İslam, bir yemini veya sözü bozmanın geçerli sebepleri olabileceğini kabul eder. Meselâ, yeminin veya vaadin yerine getirilmesi, günaha veya zararlı bir şeye sebep olacaksa, o zaman onu bozmak caizdir, hatta teşvik edilir. Bu gibi durumlarda Allah’tan af dilemek ve durumu mümkün olan en iyi şekilde düzeltmeye çalışmak önemlidir.
Yanlışlıkla bozma olasılığını en aza indirmek için gelişigüzel veya gereksiz yeminler veya vaatler yapmaktan kaçınmanız önerilir. Herhangi bir taahhütte bulunmadan önce dikkatlice düşünmek ve bunu yerine getirme yeteneğini değerlendirmek de önemlidir. Koşullar değişir ve yemini veya sözü yerine getirmek zor veya imkansız hale gelirse, Allah’tan af dilemek ve çözüm veya uzlaşma aramak müstehabdır.
Nihayetinde yeminlere ve vaatlere samimiyetle, dürüstlükle ve samimi bir niyetle yaklaşmak önemlidir. Yemin veya sözden dönmenin gerekli olduğu bir durum ortaya çıkarsa, bilgili bir İslam alimi veya dini otoriteden yardım istemek, belirli koşullar hakkında netlik ve rehberlik sağlayabilir.