Paylaş
Zina etmemiş ile zina edip tövbe eden kişinin durumu
Question
Zina eden ile zina etmemiş arasındaki değer farkı
Hocam selamün aleyküm hiç zina günahı işlememiş biri ile zina günahı işleyip Nasuhi tövbe eden kişi aynı mıdır? yani bu konuda kendini koruyan kişinin bir farkı yok mu?Allah katında çünkü o kendini korumuş.
Birde zina günahı işlemeye imkanı olan bir kişinin kendini koruması ile zina günahı işlemeye imkanı olmayan bir kişi aynı mı ?mesela ben çirkinim bana hiçbir kız teklifte bulunmadı aksine sürekli dalga geçtiler benle o yakışıklı biri aynı mıyız?
ya da ben imkanım olsa eskiden hep zina yapmak isterdim lise döneminde ama çok çirkinim diye yapmadım Allah bana bu konuda ecir yazar mı?
Ben lisede yakışıklı olmasına rağmen bu zina günahına gitmeyen biri ile denk miyim? Allah musibetlere Sevap yazıyor deniyor mesela hasta olan biri için ya da ayağına diken batsa bile sevap yazılır bana da çok çirkinim diye mesela Sevap yazılır mı her an ? Benimle tipimle boyumla dalga geçen insanlar hellalik istese bile hakkımı helal etmek istemiyorum cehennemde yansınlar istiyorum bu doğru mu? Şuan bazen hala zina yapmak istiyorum ama yapamıyorum bu konuda bana günah gelir mi?
hayırlı günler diliyorum hocam selam dua ile
CEVAP:
Ve aleyküm selam, hayırlı günler kardeşim. Öncelikle senin gibi iç dünyasında bu kadar derin sorulara cevap arayan birine yardımcı olma fırsatı bulduğum için sevinçliyim. İnşallah açıklamalarım faydalı olur.
1. Zina Günahı İşlememiş Biri ile Zina Yapıp Tövbe Eden Biri Aynı Mıdır?
Zina, İslam’da büyük bir günah olarak kabul edilir ve Allah bu günaha düşmememizi emreder. Ancak zina yapmış bir kişi samimi bir şekilde nasuh (içten ve bir daha aynı günaha dönmemeye kesin kararlı olarak) tövbe ederse, Allah Teala çok merhametlidir ve tövbeleri kabul edendir. Bu kişinin günahı silinebilir ve Allah onu affedebilir. Ancak zina günahına hiç bulaşmamış biri, tabii ki bu günahı işleyip tövbe eden birinden daha üstündür. Çünkü baştan itibaren kendini haramdan korumuş ve bu sınavı başarıyla geçmiştir.
Yani tövbe eden bir kişi Allah katında bağışlanabilir ve Allah’ın sevgisine de nail olabilir. Ancak hiçbir şekilde bu günaha bulaşmamış olan kişi elbette bu konuda daha yüksek bir dereceye sahiptir. Allah’ın bu kişiye olan takdiri ve sevabı farklı olabilir.
2. Zina İşlemeye İmkânı Olan ve Olmayan Kişi Aynı Mıdır?
Bu sorunun cevabı yine niyet ve irade ile ilgilidir. İmkânı olup zina yapmayan biri, Allah’ın emirlerine uyarak kendisini kontrol ettiği ve bu imtihanı başarıyla geçtiği için büyük bir sevap alabilir. Bu çok büyük bir fedakarlık ve irade göstergesidir.
Zina yapma imkânı olmayan bir kişi ise, bu tür bir imtihana maruz kalmadığı için, bu konuda sevap veya günah kazanmaz. Ancak bu durumdaki kişi, ahlaken kötü niyetlere sahip olup zina yapmayı istemişse, niyetinden dolayı bir sorumluluk olabilir. Ancak sadece imkân olmadığı için zina yapamayan birinin, bu konuda irade göstermediği için zina yapmayan kişiyle aynı sevabı alması beklenmez.
Senin “çirkinim ve bu yüzden kimse bana teklifte bulunmadı” şeklindeki durumuna gelince, bu senin elinde olmayan bir durumdur. Eğer fırsat bulsan bile Allah’ın emirlerine uygun hareket etmeye çalışacaksan, bu niyetin ve bu çaban Allah katında değer bulacaktır. Ama sırf imkân bulamadığın için bu günahtan uzak kaldıysan, bu noktada niyetin önemlidir.
3. Dalga Geçen İnsanlara Hakkını Helal Etmeme Konusu
İslam’da affedicilik çok önemli bir erdem olarak kabul edilir. Ancak bu, kimsenin zorla hakkını helal etmesini gerektirmez. Sana yapılan haksızlık ve zulümler karşısında hakkını helal etme ya da etmeme konusunda tamamen serbestsin. Ancak unutmamak gerekir ki, affetmek insanı manen rahatlatan ve Allah katında derecesini yükselten bir davranıştır.
Eğer biri sana zulmetmiş ve kalbini kırmışsa, bunu Allah’a havale edebilir ve hakkını ahirette talep edebilirsin. Ama Allah’ın, affeden kullarını sevdiği ve onları ödüllendirdiği de bir gerçektir. Bu konuda düşünmen gereken, iç huzurun ve Allah rızasıdır.
4. Zina Yapmayı Hâlâ İstemek Günah Mıdır?
Zina gibi büyük günahlar, insan nefsine hoş gelen ve insanı cezbeden türden olabilir. Ancak bu arzulara karşı sabretmek ve irade göstermek de bir ibadettir. Eğer bu düşünceleri aklına getiren şeytanın vesveseleriyse, bu vesveselerle mücadele etmek sana sevap kazandırır. Vesveselerin olması ve senin onlara karşı direnmen günah değil, bilakis bir imtihandır. Asıl günah olan bu düşüncelere teslim olup, fiiliyata dökmektir.
Eğer bu düşünceler seni rahatsız ediyorsa ve bu konuda samimi bir şekilde Allah’tan yardım diliyorsan, bu Allah katında değerli bir çabadır. Bu arzulara karşı irade göstermeye çalışman, Allah’ın rızasını kazanman için bir fırsattır. Allah, içtenlikle dua eden ve günahlardan korunmak için mücadele eden kullarına her zaman yardım eder.
Sonuç olarak: Herkesin imtihanı farklıdır. Senin karşılaştığın bu zorluklar ve engeller Allah’ın senin için belirlediği bir sınavdır. Eğer bu imtihanlarda sabır gösterirsen ve Allah’ın emirlerine uymaya gayret edersen, elbette Allah katında büyük bir mükafat kazanırsın. Allah Teala, senin niyetlerini ve çabalarını en iyi bilendir. Kendi değerini, Allah’ın sana verdiği kıymetle ölç ve insanların seni nasıl gördüğüne fazla önem verme. Allah seni en güzel şekilde yaratmıştır ve O’nun gözünde kıymetli olman, O’nun emirlerine uymakla ilgilidir.
Dualarım seninle, Allah her zaman yardımcın olsun. Selametle.
BENZER KONULAR:
- Yaptığım günah Zina nasıl affedilir
- Zina nedir hangi durumlar zina sayılır
- Baldızla Zina nikahı düşürür mü
- Zina nedir? Neler zina sayılır?
- Zina nedir? Çeşitleri ve sebepleri nelerdir
- Tümünü görüntüle.
- Baba Zina sonucu doğan kızıyla evlenebilir mi?
- Cinsel olarak tatmin olmayan ve Zina yapmak istemeyen evli birinin mastürbasyon yapması günah mıdır?
- Zina söylenmeli mi?
- Hangi ilişki Zina sayılmaz?
- Zina iftirası nedir, şartları nelerdir?
- Tümünü görüntüle.
Cevapla