Paylaş
Zina tövbesi nasıl bozulur
Question
Zinadan tövbe eden biri sevgilisiyle el ele tutuşur veya öpüşürse vb. durumlarda tövbesi bozulur mu?
CEVAP:
Zina haram olduğu gibi zinaya götüren yollarda haramdır neden bunları dikkate almıyorsunuz
CEVAP:
Hocam ben vesvese hastasıyım o yüzden sordum bu durumlarda tövbe bozulurmu bozulmazmı net bir cevao verirseniz çok sevinirim teşekkürler
CEVAP:
Tövbe, samimi bir şekilde Allah’a yönelmek ve günahları terk etmek anlamına gelir. Zina da haram bir fiil olduğu için, bir kişi zinadan tövbe ettikten sonra, tövbesi bozulmaz; ancak tövbesini koruyabilmesi için, zina ile bağlantılı olan davranışlardan da kaçınması gerekmektedir.
Bir kişinin zina ve haram ilişkilerden tövbe etmesi durumunda, o kişi tekrar haram davranışlarda bulunursa (örneğin sevgilisiyle el ele tutuşmak veya öpüşmek gibi), tövbesi bozulmaz, ancak bu tür davranışlar tövbenin samimiyetini sorgulatabilir. Çünkü tövbe, yalnızca sözle değil, aynı zamanda fiilen de yapılması gereken bir eylemdir. Bu tür davranışlar, zinaya götüren yollara adım atmak anlamına gelir ki, bunlar da haramdır. Bu sebeple, kişi tövbesine sadık kalmak istiyorsa, bu tür fiillerden uzak durmalıdır.
Eğer vesvese hastalığınız nedeniyle bu konuda sürekli endişe duyuyorsanız, şunu bilmelisiniz ki tövbe, Allah’ın merhametini ve bağışlamasını dilerdikten sonra içtenlikle yapılır. Bu tür sorular zaman zaman vesvese kaynaklı olabiliyor. Bu durumda, kalbinizle samimi bir şekilde Allah’a yönelin, O’ndan affınızı dileyin ve İslam’ın sınırlarına riayet ederek yaşamaya çalışın. Unutmayın ki Allah, kulunun samimi tövbesini kabul eder ve O’na yakın olmak için adım atmak gerekir.
BENZER KONULAR:
Answer ( 1 )
Zina tövbesi, bir kişinin zina (evli olmayan biriyle cinsel ilişki) işledikten sonra Allah’a yönelerek samimi bir şekilde pişmanlık duyması, tevbe etmesi ve tekrar böyle bir davranıştan kaçınma sözü vermesi olarak tanımlanır. İslam’da zina büyük bir günah sayılır ve bu tür bir günah işleyen kişi samimiyetle tövbe ettiğinde Allah, tövbeleri kabul eder.
Tövbenin bozulması, kişinin tekrar aynı günahı işleyip, tövbesinin samimiyetini sorgulamak anlamına gelir. Zina tövbesinin bozulması, birkaç durumla ilişkilendirilebilir:
Tövbenin Samimiyetsiz Olması: Eğer kişi zina yaptıktan sonra sadece lafla tövbe eder ancak kalben pişmanlık duymaz, gerçekten Allah’a yönelmez ve zina konusunda bir değişim sağlama kararı almazsa, bu durumda tövbe samimi sayılmaz. Samimiyetle tövbe edilmesi gerekmektedir.
Zina Yapmaya Devam Edilmesi: Kişi tövbe ettikten sonra tekrar aynı günaha dönmeye başlarsa, bu durum tövbenin bozulması anlamına gelir. Zina tövbesi bozulmuş olur çünkü Allah, tövbe edenlerin tekrar aynı hatayı yapmasını istemez. Fakat her zaman tövbe etme imkânı vardır; kişi bir daha bu günaha düşerse, tekrar samimi bir şekilde tövbe edebilir.
Tövbeden Sonra Kötü Alışkanlıkların Devam Etmesi: Zina tövbesi, sadece kelimelerle değil, yaşam tarzında ve alışkanlıklarda da bir değişiklik gerektirir. Eğer kişi, zina yapma alışkanlığını bırakmaz, hala o tür ortamlarda bulunur ya da zina yapma potansiyeli taşıyan durumlardan kaçınmazsa, tövbesi geçerli olmayabilir.
Zina ile İlgili İstemli ve İradeli Davranışlar: Eğer kişi tövbesini bozacak şekilde, zina yapmayı iradeli bir şekilde tercih eder ve bilinçli olarak günaha düşerse, tövbesi zayıflamış olur. İslam, insanların iradeleriyle yapacakları iyi ya da kötü seçimlere göre değerlendirme yapar.
Sonuç olarak, zina tövbesi bozulmaz, ancak kişi tekrar aynı günaha düşerse, bu durumda tövbe tazelenmeli ve kişi samimi bir şekilde tövbe etmeye devam etmelidir. İslam’da Allah’ın rahmeti sonsuzdur, dolayısıyla samimi bir pişmanlık ve tekrar tövbe etme niyeti ile Allah’a yönelmek, kişinin tekrar bağışlanmasını sağlayacaktır.