Paylaş
Zorla kuran kursuna gitmek
BildirQuestion
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Ailem beni zorla Kuran kursuna göndermek istiyor
Merhaba ben 15 yaşında bir gencim. Annem kuran kursuna zorla beni götürmek istiyor. Ben kuran okumayı bildiğim halde rızam olmadan zorla şiddet uygulayacak duruma kadar geldi. Annem oruç tutmaz namaz kılmaz zekat vermez kuran okumaz. Ben gitmek istemiyorum. Bu durumda ne yapılmalı? Zorla gönderilmek günah mıdır?
Zorla kuran kursuna gönderilen çocuklar için birşey yapılabilir mi?
BENZER KONULAR:
Answers ( 2 )
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
ben kuran kursuna zorla gittim.bizi yapmayın dediklerini kendileri yapıyorlardı .şimdi ise o cemeatte istemesemde hoca oldum .7sene okudum ama siyer bile bilmiyordum .ailem beni zorla bu cemeatin içine sokmak istiyor ama ben gitmek istemiyorum.bunun bir günahı varmı
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
İslam’da genellikle bilgi aramak ve Kuran, İslam’ın öğretileri ve İslam inancı hakkında bilgi edinmek teşvik edilir. Ancak unutmamak gerekir ki, bir kişiyi Kuran kursuna veya herhangi bir din eğitimi programına katılmaya zorlamak İslam’ın ilkelerine aykırıdır.
İslam, inanç ve dini uygulama konularında özgür irade ve bireysel seçim kavramını teşvik eder. Dini konularda zorlama veya zorlama, İslami öğretilerle uyumlu değildir. İnanç ve dini uygulamalar, kişisel inanç, anlayış ve öğrenmek ve ruhsal olarak gelişmek için gerçek bir arzuya dayanmalıdır.
Ebeveynler veya veliler, çocuklarını Kuran kurslarına katılmaya teşvik edebilir veya İslam’ı öğrenmeleri için fırsatlar sağlayabilirken, bu, çocuğun özerkliğine saygı gösterecek ve inanç ve din eğitimi konusunda kendi seçimlerini yapmalarına izin verecek şekilde yapılmalıdır.
Din eğitimi söz konusu olduğunda sevgi, destek ve anlayış ortamını geliştirmek önemlidir. Olumlu ve besleyici bir ortamda İslami öğretilerin keşfedilmesini teşvik etmek ve kolaylaştırmak, inançla güçlü ve anlamlı bir bağ geliştirmeye daha elverişlidir.
Kendi isteğiniz dışında bir Kuran kursuna gitmek için baskı veya baskı altında hissediyorsanız, anne babanız veya velilerinizle açık ve dürüst bir konuşma yapmanız, endişelerinizi dile getirmeniz ve konuyla ilgili duygularınızı tartışmanız yararlı olabilir. Bilgili ve anlayışlı bir akademisyenden veya akıl hocasından rehberlik istemek de bu tür durumlarda gezinmek için faydalı olabilir.