Paylaş
Zünnar kemeri takmak küfür müdür?
BildirQuestion
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Zünnar kemeri takmak küfür müdür?
Mesela zünnar kemeri takmak küfürdür. Her ne niyetle takarsan tak. Ve bir dinin yine böyle bir kemeri var, böyle sadece saten kuşak.
Sorum ise; Hani gelinler takarlar ya kırmızı saten kuşak, bu harammı / küfürmü onu takılması?
Yani o kemerin hemen hemen aynısı?
Yahudi Hristiyan ve kafirlerin eşyalarını özenli kullanmak küfür değildir günahtır.
Bu söylediğiniz eşyaları kullanmak işte saçını onlara benzetmek onların kıyafetini almak bilmem çıkarmış olsaydı yeryüzünde Müslüman kalmazdı
BENZER KONULAR:
Answers ( 2 )
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Zünnar kemeri takmanın hükmü
Zünnar kemeri takmak insanı dinden çıkartırmı? Tabiki inanmayarak
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Zünnar kemerleri, İslam’ın temel öğretilerinde doğrudan bir şekilde yer almayan kültürel veya tarihsel bir uygulamadır. Zünnar kemerleri, bazı toplumlarda veya dini gruplarda kullanılan, belirli bir anlam veya sembol taşıyan kemerlerdir.
İslam’da, bir eylemin küfür olup olmadığını değerlendirmek için genellikle temel öğretilere ve İslam’ın kutsal kitabı olan Kur’an’a ve Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hadislerine bakılır. Zünnar kemerlerinin takılması veya kullanılması konusunda Kur’an veya hadislerde açık bir hüküm bulunmamaktadır.
Ancak, İslam’da dini sembollerin veya nesnelerin, Allah’a ortak koşma veya şirk olarak kabul edilen bir davranışın parçası haline gelmesi durumunda sakıncalı olabileceği öğretilir. Örneğin, bir kişi zünnar kemerini Allah’ın gücüne veya kurtuluşa ermek için bir araç olarak görüp, bu nesneye aşırı bir inanç veya tapınma gösterirse, bu şirk olarak kabul edilebilir.
Dolayısıyla, zünnar kemerinin İslam’da küfür olarak kabul edilip edilmemesi, kişinin niyetine, inancına ve bu nesneye yüklediği anlama bağlıdır. Eğer zünnar kemerini dini bir tapınma aracı veya Allah’a ortak koşma şeklinde kullanmıyorsanız, genellikle küfür olarak kabul edilmez. Ancak, herhangi bir şüphe durumunda, bir din alimi veya yerel İslam otoritesiyle danışmak daha uygun olacaktır.